Kirjautuminen

Jasper Pääkkönen: Kumpi voittaa: Karhu vai Nieriä?

Käyttäjän arvio:  / 7
HuonoinParas 
Share

Jasper Pääkkönen- kuvakaappaus Uusi Suomi -sivustoltaVuoden Kalamieheksi äskettäin valittu Jasper Pääkkönen kirjoittaa Uusi Suomi -sivuston blogissaan suoran kannanoton Suomen kalastuspolitiikan järjettömyyteen, MMM:n välinpitämättömyyteen ja Saimaan nieriän tilaan.

Jarvilohi.fi -sivusto tiedottaa Saimaan vesistön Kuolimon kalastusalueen olevan tukalassa tilanteessa: kalastusalue on pakotettu sallimaan ammattikalastus kalastuskielto- ja rauhoitusalueella, joka on perustettu uhanalaisen Saimaan nieriän tärkeimmälle elinalueelle. Tunteita kalakantojen suojelijoiden ja vapaa-ajankalastajien keskuudessa nostattaa tieto siitä, että päätös tehtiin pakon edessä: alueella toimiva, troolilla kalastava ammattikalastaja Jussi Karhu oli löytänyt rauhoitusaluetta koskevasta päätöksestä muotovirheen, ja valittanut siitä Korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Kalastusalueelle ei jäänyt muuta vaihtoehtoa, kuin sallia ammattimainen kalastus nieriän rauhoitusalueella.

 

.

Pääkkösen mielestä yhden miehen tilipussi on oikeusasteelle mentyään lyönyt uhanalaista Saimaa nieriää papilla, ja tämä isku, annettuna rauhoitusalueella, voi olla lyhyessäkin ajanjaksossa kohtalokas ja monilta osin myös erinäisten tutkimusten suositusten vastainen. mm. RKTL on tutkimuksissaan todennut, että "Kuolimon merkitys saimaannieriäkannan säilyttämisessä todettiin yksiselitteisesti muita alueita tärkeämmäksi, koska siellä todennäköisesti elää vielä - tosin erittäin vähälukuisena - luontaisesti lisääntyvä nieriäkanta. Sen vuoksi kaikki toimenpiteet Kuolimolla asetettiin muiden toimenpiteiden edelle."

Pääkkönen muistuttaa, että vapaa-ajankalastajat sekä kaikki muut tahot ovat halunneet rauhoittaa alueen kalastukselta. Ongelmaksi Saimaan nieriän täysrauhoituksessa muodostuu ammattikalastaja Jussi Karhu, jolle pitää löytyä erityisoikeus alueella troolaamiseen.

 

Miksi Suomen uhanalaisimman kalalajin suojelualueella tulisi sallia ammattimainen kalastus, jonka on todettu aiheuttavan jäljellä olevalle nieriäkannalle erittäin suuren riskin?

Lue Jasper Pääkkösen kannanotto Uusi Suomi -sivustolta.

 Asiasta keskustellaan myös täällä.

Share
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt