Kirjautuminen

Elektroniikkapoimintoja Vene/Båt -messuilta 2013

Käyttäjän arvio:  / 1
HuonoinParas 
Share

Venemessut 2013

Juuri päättyneet Venemessut olivat myös kalastuksen harrastajan näkökulmasta hyödylliset. Ei vain veneiden vaan myös kalastuselektroniikan suhteen. Kalamies.com kävi tutustumassa esittelytarjontaan, kohteina Raymarine, Humminbird ja Lowrance uutuustuotteet.

.

 

RAYMARINE DRAGONFLY – CHIRP-tekniikkaa kalastajille

Raymarine päätti olla kalamiesten ystävä Ystävänpäivänä Helsingin Venemessuilla. Viime vuosina enemmän isommissa veneissä suosittu merkki panostaa kalastukseen tällä kaudella entistä enemmän. Jo aiemmin esitellyt a ja e-sarjat olivat askel tähän suuntaan, mutta nyt esitelty Dragonfly (sudenkorento) tarjoaa olennaisimmat ominaisuudet laadukkaasti kalastajalle alle tonnin hinnalla.

Dragonfly on 5,7-tuumainen erittäin yksinkertainen kaiku/GPS-plotteri. GPS toimii sisäisen antennin kautta ja välittää tietonsa Navionicsin karttapohjalle, jonka voi ostaa laitteeseen pakettihinnalla tai erikseen, jos karttakortti on jo hallussa. Gepsiä suurempia kalastajaa puhuttelevia seikkoja laitteesta löytyi kaksi: näytön kirkkaus ja CHIRP-kaikuluotaus tässä hintaluokassa.

Vaikka näytön resoluutio on tavanomainen VGA 640x480 px, korvaa sen kirkkaus monta asiaa. Normaalissa tietokoneen näytössä luminanssi eli kirkkausarvo on noin 300 nit kun Dragonflyssä se on 1500 nit. Näyttö todella oli huomattavan kirkas. Lisäksi näytön katselukulma on laajempi, näyttöelementin ollessa kännyköistäkin tuttuun tapaan koko laitteen etupinta, eli näyttöä ei ole upotettu rakenteeseenn.

Kaikuluotaimessa luotetaan CHIRP-teknologiaan. Näin päästään käyttämään jopa 10-kertaisia luotaustehoja verrattuna perinteisiin kaikuluotaimiin. CHIRP -teknologia perustuu kaikusignaalien laajempaan taajuusspektriin jolla aikaansaadaan entistä tarkempaa kuvaa pinnan alta.

Kokeilemme laitetta käytännössä heti kun se on jäiden suhteen mahdollista.

Dragonfly on saatavilla kolmella eri konfiguraatiolla. Ilman karttaa 737,80 euroa (sis alv24%), EU-merikartalla 837 euroa (sis alv24%) ja EU Gold ladattavalla kartalla 899 euroa (sis alv 24%). Kaikissa paketeissa mukana anturi.

Lisätietoa www.raymarine.fi

Raymarine Dragonfly

Dragonflyn näytön kirkkaus on huomattava

 

HUMMINBIRD 360 IMAGING – “VEDENALAINEN TUTKA”

Humminbird on työskennellyt ahkerasti uuden 360 Imaging –konseptinsa kanssa. Se voittikin ICast-messuilla parhaan elektroniikkatuotteen palkinnon.

Nimensä mukaisesti Humminbird luotaa joka suuntaan. Laitteen perustana on erityinen anturi, joka pyörii täydet 360 astetta ja muodostaa kuvan pohjan muodoista sen perusteella. Lisäksi voit lukita luotauksen tietylle sektorille, jolloin näkymä muodostuu vain valitusta alueesta pohjasta pintaan asti.

Messukäytössä päällä oli vain simulointi, mutta jo sen perusteella voi sanoa, että kuva on todella uudenlainen ja tuo valtavasti uutta informaatiota pinnan alta. Luodattavan alueen halkaisija on 90 metriä, joten kalastaja pystyy havaitsemaan kohteet huomattavan kaukaa. Ihan joka pojan laite 360 ei ole, sillä pelkän anturiyksikön hinta on 2490 euroa ja siihen yhteensopivan Humminbirdin laitteen hinta on alkaen 1498 euroa. Toisaalta kun tähän vielä yhdistää laajakaistatutkan, on hallinnassa tutkakuva niin vaaka- kuin pystytasossakin.

Lisätietoa www.normark.fi/360

Hummingbird anturi

Anturi poikkeaa perinteisestä melkoisesti

Hummingbird

Humminbird ja 360 astetta

Hummingbird tutkakuva 260

Tutkakuva veden alta simulaatiossa

 

LOWRANCE ELITE 7 HDI JA HDS GEN2 YLEISÖN KOKEILTAVANA 

Kalamies.comissa jo aiemmin esitellyt uutuudet tulivat nyt myös Suomessa kunnolla hipelöitäväksi. Mikäli Lowrancen väkeä on uskominen, ovat kuluttajat vihdoin valmiita viistokaikuluotaimille sekä laajakaistatutkille. Sen verran kuulemma oli tullut kyselyitä.

Kuvassa Lowrancen tarjontaa edullisemmasta päästä kalliimpaan. Alempana Elite-7 HDI, joka on alle tonnin hintaisena varmasti monen kukkarolle sopiva. Laitteessa on perinteinen ja DSI-kaikutekniikka on yhdistettynä samassa anturissa, joten käytössä ovat 83/200/455/800kHz taajuudet ja kaksi eri keilamuotoa.

Seiskatuumaisen näytön voi hyvin jakaa kolmeen eri ruutuun, jolloin saa plotterin seuraksi joko kaksi eri kaikunäkymää tai yhden kaikunäkymän ja moottorin inforuudun.

Ylempi laite on 12-tuumainen HDS Gen2 Touch –kosketusnäytöllinen monitoimilaite, jossa juuri päällä Structure Scan –simulointi. Tämä lippulaivamalli sisältää kaikki mahdolliset ominaisuudet aina tutkayhteensopivuudesta erilaisiin videosisääntuloihin.

Lisätietoa www.lowrance.fi

Lowrance Elite mallit

 

Share
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt