Kirjautuminen

Share

 

Fishrun Jasper GP

Jasper Pääkkönen, Heikki Paasonen, Mikko Leppilampi, Kimi Räikkönen, Chisu ja Kenraali Pancho kannustavat Kymijoen lohia nousuun.

 

Tänään starttaa Jasper Pääkkösen nimeä kantava "Jasper Challenge" - kalojen GP-lähtö. Project FishRun on uhanalaiseksi käyneiden lohien vaellustutkimus, jossa radiolähettimien avulla seurataan Itämeren lohien kutuvaellusta Kymijoella. Project FishRun on samalla maailman ensimmäinen lohikalojen urheilukilpailu.

 

.

Seuraamalla kalojen jännittävää kilpailua yleisö saa tietoa luonnonvaraisten kalakantojen surkeasta tilasta ja tukee ainutlaatuisen tärkeää tutkimustyötä. Pääkkönen on pyytänyt Jasper Challenge-lähtöön ”lohikummeiksi” muitakin julkisuudesta tuttuja henkilöitä. Omia kalojaan kannustavat Pancho & Pojat eli Kenraali Pancho, Kari Hietalahti ja Tommi Korpela sekä Chisu, Mikko Leppilampi, Heikki Paasonen ja Kimi Räikkönen.

 

"Olen todella ylpeä ja iloinen siitä, että näin rautainen joukko ihmisiä halusi lähteä mukaan tukemaan kalakantojen hyväksi tehtävää työtä ja kannustamaan kummilohiaan. Tämä kertoo mielestäni siitä, että huoli vaelluskalakantojemme tilasta on leviämässä yhä laajemmalle", riemuitsee Pääkkönen.

 

Pääkkönen on nimennyt oman kummilohensa Koskiseksi ministeri Jari Koskisen inspiroimana.

 

"Kalakantojemme suojelijat ja vapaa-ajankalastajat ovat vuosia hakanneet päätään Maa- ja metsätalousministeriön seinään ilman mitään parannusta kalapolitiikkaan. Niinpä päätin lähettää Ministeri Koskisen hakkaamaan päätään Kymijoen Koivukosken voimalaitoksen seinään kommenttina ministeriölle ja kaikkien uhanalaiseksi käyneiden lohikantojemme puolesta", toteaa Pääkkönen paljon vakavampana.

 

Project FishRun Lisätietoja: jukka(ät)projectfishtun.fi, Jukka Relander, 050 321 56 32

 

 

Mukana matkassa:

 

 

  
Share
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt