Kirjautuminen

Metsähallitus rajoittaa verkkokalastusta Saimaalla

Käyttäjän arvio:  / 1
HuonoinParas 
Share

Meritaimen verkossaMetsähallitus kieltää verkkokalastuksen vuoden 2012 alusta alkaen Saimaalla viidellä valtion pyydyslupa-alueella. Rajoitus ei koske ammattikalastusta.

Verkkokalastus kielletään seuraavilla pyydyslupa-alueilla: 7007 Kuivasaari, 7008 Haukivesi, 7009 Pihlajavesi, 7011 Haapavesi – Tolvanselkä sekä 7014 Puruvesi. Yhteensä pinta-alaa vesialueilla on noin 8 500 hehtaaria. Pyydyslupia myönnetään edelleen katiskalle, pitkäsiimalle ja pikkurysälle.

Verkkokalastuksen kieltämisellä tuetaan uhanalaisten kalakantojen: järvilohen, järvitaimenen ja nieriän sekä saimaannorpan kantojen elpymistä. Rajoituksella edistetään kestävää kehitystä ja luonnon monimuotoisuutta, mutta mahdollistetaan samalla elinkeinotoiminnan eli ammattikalastuksen jatkuminen.

 

.

 

– Verkkokalastuskiellon alle joutuvat pyydyslupa-alueet ovat tärkeitä vaelluskalakantojen syönnös- ja vaellusalueita. Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen useiden selvitysten perusteella etenkin verkkokalastus aiheuttaa huomattavaa haittaa vaelluskalakannoille. Verkkokalastus on vähentänyt kotijokiinsa kudulle selviävien emokalojen määrää. Esimerkiksi järvilohta istutetaan Saimaalle 100 000 poikasta, mutta emokaloja on saatu pyydettyä enää muutamia kymmeniä, toteaa eräsuunnittelija Mikko Malin Metsähallituksesta.

 

Rajoitetut alueet ovat tärkeitä norppa-alueita. Kalanpyydyskuolleisuuden vähentäminen on merkittävin keino säilyttää saimaannorppa, joten kielto edistää myös norpan suojelua.

 

Lisätietoja:
Eräsuunnittelija Mikko Malin, Metsähallitus, puh. 040 8377 548
Aluepäällikkö Jarmo Väisänen, Metsähallitus, puh. 0400 151 638

 

(lähde: Metsähallitus)

Share
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt