Kirjautuminen

Jarmo Rapala ostoksilla: LGH = LGH + Bagley Bait + Cotee

Käyttäjän arvio:  / 0
HuonoinParas 
Share

rapala lgh peukaloinenJarmo Rapalan omistama LGH Uistin on ostanut vajaan 50 prosentin osuuden amerikkalaisesta uistinten valmistajasta Bagley Bait'ista. Osana kauppajärjestelyjä floridalainen uistinvalmistaja Cotee yhdistyy Bagley Bait'in kanssa ja Jarmo Rapalasta tulee kaupan jälkeen Bagleyn hallituksen puheenjohtaja.


Jarmo Rapala on Suomen tunnetuimman uistimia valmistavan yhtiön Rapalan perustajan Lauri Rapalan pojanpoika. Jarmo Rapala toimi Rapalan toimitusjohtajana, yhtiön listautuessa pörssiin vuonna 1998. Jarmo Rapala myi viimeiset Rapalan osakkeensa nelisen vuotta sitten, jolloin hän myös perusti LGH Uistin Oy:n.

 

.

LGH valmistaa Asikkalassa käsityönä korkealaatuisia ja kalliita uistimia, joita on tähän asti myyty pelkästään Suomessa. Bagley Bait'in oston jälkeen Rapala voi ryhtyä myymään LGH-uistimia helpommin myös muissa maissa. Pääsyynä tähän on se, että Suomessa käsityön hinta on niin kova, että muualle myyntiin menevät vieheet on kustannussyistä valmistettava halvemmissa valmistusmaissa. Bagley Bait'llä on uistintehdas Dominikaanisessa tasavallassa.

 

Jarmo Rapalan mukaan Suomessa myydään myös tästä eteenpäin ainoastaan Suomessa valmistettuja LGH-uistimia.

 

"Uskomme, että meillä on merkittävä kasvumahdollisuus sekä Yhdysvalloissa että kansainvälisesti. Emme ole miettineet selkeitä tulosjulistuksia, mutta yhtiö voi kasvaa moninkertaiseksi siitä mitä se nyt on", Jarmo Rapala sanoo.

 

Bagley Bait on aikoinaan tehnyt lähes 20 miljoonan dollarin liikevaihtoa, mutta yhtiön myynti on viime vuosina supistunut miljoonan dollarin tasolle.

 

(lähde: talouselämä)
Share
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt