Kirjautuminen

Kalatalouden keskusliitto: yhdellä kortilla kalaan kautta maan

Käyttäjän arvio:  / 0
HuonoinParas 
Share

kalastuslupa Kalatalouden keskusliitto esittää uuden valtakunnallisen vapakortin käyttöönottoa. Vapakortin hinnaksi kalastajalle arvioidaan 50 euroa ja se korvaisi läänikohtaiset viehekalastusmaksut sekä valtion kalastuksenhoitomaksun, sanoo Kalatalouden Keskusliiton järjestöpäällikkö Risto Vesa.

 

Yhdellä kortilla saisi tulevaisuudessa kalastaa kautta maan. Kortti olisi pakollinen kaikille yli 18-vuotiaille, myös eläkeläisille. Maakunnissa tehtyjen alustavien tiedustelujen mukaan yli puolet kalastajista suhtautuu myönteisesti uudistukseen, sanoo järjestöpäällikkö Risto Vesa.

 

Uudella vapakortilla saisi kalastaa yhdellä vavalla ja yhdellä uistimella tavanomaisissa järvissä, lammissa sekä meressä koko maassa. Erityisluvan vaativat kalastuskohteet, kuten esimerkiksi lohi- ja siikapitoiset virtavedet, vaatisivat tulevaisuudessakin omat lupansa. Vapakortti voidaan ottaa käyttöön aikaisintaan vuonna 2012.

 

Kalatalouden keskusliitto ei ole ainoa asiaa esittänyt taho. Asiasta on jo aikaisemminkin ollut uutisointia ja keskustelua, mm. täällä.

 

 

.
Share
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt