Kirjautuminen

Share

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos antoi Itämeri-huippukokoukseen (Baltic Sea Action Summit) sitoumuksen parantaa Itämeren uhanalaisen meritaimenen tilaa. Konkreettista työtä tehdään niin meritaimenen geeniperimän säilyttämiseksi kuin meritaimenjokien elvyttämiseksi.


Sitoumuksessa lupaudumme tuottamaan ja keräämään tietoa Itämeren meritaimenkannoista pohjaksi hoitosuunnitelmaa ja toimenpide-ehdotuksia varten. Tarkoituksena on valita Suomesta erityiseen seurantaan meritaimenjokia. Niiden avulla voidaan jatkossa paremmin kuvata kokonaisuutena meritaimenkantojen tilaa ja hoitotarpeita, yksikönpäällikkö Petri Heinimaa kertoo. Työn on määrä valmistua vuoden 2011 toukokuun loppuun mennessä.

RKTL on jo pitkään panostanut meritaimenkantojen monimuotoisuuden säilyttämiseen. Työtä on tehty muun muassa RKTL:n viljelylaitoksilla, joissa on tallella 5 meritaimenkantaa. Uutta emokalaparvea ollaan parhaillaan perustamassa itäisen Suomenlahden meritaimenkantojen hoitoa varten. Emokalastojen uusiminen ja maitipankit ovat osa ketjua, jolla geneettinen monimuotoisuus saadaan turvattua.

 

Lue lisää RKTL:n sivuilta.

 

.
Share
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt