Kirjautuminen

Vuoden Kalamies ja Vuoden Kalastusopas 2010

Käyttäjän arvio:  / 0
HuonoinParas 
Share
Kotkan Maretariumin toimitusjohtaja Sari Saukkonen on valittu vuoden 2010 kalamieheksi. Tarkemmin sanottuna siis kalanaiseksi. Valinnan teki Suomalaisen kalastusmatkailun edistämisseuran raati. Raatiin kuuluu muun muassa kalastusalan yrittäjiä, kalastusoppaita ja luontokuvaajia. Valitsijat kiittelivät erityisesti Saukkosen roolia Kotkan Maretariumin kehittämisessä.

 

Saukkosen ansioina pidetään Kotkan Maretariumissa tehtyä merkittävää kehitystyötä. Maretariumin altaissa ui yli 50 suomalaista kalalajia. Maretariumissa voi myös seurata kalojen käyttäytymistä ja siellä järjestetään kalastus- ja luontoaiheisia näyttelyitä.

 

Vuoden kalastusoppaan tittelin sai raisiolainen Kari Hokkanen. Valinnan suorittanut raati korostaa, että varsinaisesti valinnoilla ei pyritä löytämään parasta kalamiestä tai kalastusopasta – näiden löytäminen on tietysti mahdotonta. Sen sijaan vuoden valinnat ovat kunnianosoitus pitkästä työstä suomalaisen kalastusopastuksen saralla.

Kari Hokkasen tärkein opastusvesi on Säkylän Pyhäjärvi ja lisäksi hän operoi merialueilla. Hokkaselta onnistuu opastus monipuolisesti kaikenlaisessa kalastuksessa ja hän on huomioinut myös liikuntarajoitteiset opastuksissaan. Omat reissunsa hän on suunnitellut myös nuorille, naisille ja ikäihmisille. Hokkanen on myös tehokkaasti verkostoitunut matkailualan muiden yrittäjien kanssa. Hänen yrityksensä saalisvarmuudesta kertoo, että viime vuonna Kaiman Kalamatkoilla saatiin kaikkiaan kymmenen yli 10 kilon painoista haukea.

 

Vuoden valinnat ovat kunnianosoitus pitkästä työstä niin suomalaisen kalastuskulttuurin kuin kalastusopastuksen saralla.

.
Share
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt