Kirjautuminen

MMM.fi: Kalastuksenhoitomaksut vuodelle 2010

Käyttäjän arvio:  / 0
HuonoinParas 
Share

mmmkalalupaValtion kalastuksenhoitomaksujen hinnat nousevat elinkustannusindeksikorotuksen johdosta. Vuonna 2010 kalastuksenhoitomaksut ovat 22 euroa kalenterivuodelta ja 7 euroa seitsemän vuorokauden kalastusjaksolta.

 

Kalastuksenhoitomaksun voi suorittaa pankissa, maksuautomaatilla, verkkopankissa tai kalastuslupien verkkokaupoissa, monissa postikonttoreissa ja R-kioskeissa. Kalastuksenhoitomaksuvarat käytetään kalastajien ja kalavesien hyväksi. Noin kolmannes varoista käytetään suoraan kalavesien hoitoon.

.

Kalastuksenhoitomaksut suoritetaan maa- ja metsätalousministeriön tilille Nordea 166030-101496.

 

Maa- ja metsätalousministeriö postittaa viikolla 50 noin 300 000 kalastuksenhoitomaksukirjettä, jotka pitävät sisällään saajan henkilökohtaisella viitenumerolla varustetun kalastuksenhoitomaksun tilisiirtolomakkeen sekä tietoa kalastukseen liittyvistä lupa-asioista. Kirjeen saavat kaikki kalastuksenhoitomaksurekisteriin kuuluvat sekä vuoden 2010 aikana 18 vuotta täyttävät henkilöt.

 

Kaikille henkilökohtaisen maksulomakkeen saaneille lähetetään postitse kotiin kalastuskortti, kun he ovat suorittaneet kalastuksenhoitomaksunsa 31.5.2010 mennessä käyttäen henkilökohtaista viitenumeroaan. Kalastuskortti on todistus maksetusta kalastuksenhoitomaksusta ja se kulkee kätevästi mukana kalavesillä. Kalastuskortteja postitetaan kuukauden välein. Kuitti maksutapahtumasta toimii todistuksena, kunnes kortti saapuu.

 

Kalastuksenhoitomaksurekisterin kokoaminen jatkuu edelleen. Kalastuksenhoitomaksurekisteriin voi ilmoittautua maa- ja metsätalousministeriön internetsivuilla osoitteessa www.mmm.fi/kalastus/rekisteri. Rekisteriin ilmoittautuneille lähetetään, mikäli he niin toivovat, postitse kalastuksenhoitomaksun maksulomake kotiin pian ilmoittautumisen jälkeen.

 

Maa- ja metsätalousministeriö ylläpitää kalastuksenhoitomaksurekisteriä mm. kertyvien kalastuksenhoitomaksujen seurantaa ja jakamista sekä kalatalouden suunnittelua ja päätöksentekoa varten. Rekisterin tietoja voidaan käyttää myös kalatalouden edistämiseen sekä tilasto- ja tutkimustarkoituksiin. Lisäksi tietoja saadaan luovuttaa myös kalatalousalan suoramarkkinointiin.

 

Osana valtion aluehallinnon uudistusta läänit lakkautetaan vuoden 2010 alusta. Läänikohtaiset viehekalastusmaksut noudattavat kuitenkin jatkossakin nykyisiä läänirajoja. Läänirajat esittävään karttapalveluun pääsee osoitteesta www.mmm.fi/kalastus.

 

 

Lisätietoja:

Kalastusneuvos Eija Kirjavainen, puh. (09) 160 52421

Ylitarkastaja Roni Selén, puh. (09) 160 52726

 


Tiedote verkossa:

http://www.mmm.fi/fi/index/etusivu/tiedotteet/091208_kalastuksenhoitomaksu.html

 

Share
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt