Kirjautuminen

MMM.fi: Uusi rajajokisopimus eduskunnan eteen

Käyttäjän arvio:  / 0
HuonoinParas 
Share

Valtioneuvosto on tänään päättänyt esittää Suomen ja Ruotsin välillä 11. marraskuuta allekirjoitetun rajajokisopimuksen hyväksymistä. Uusi rajajokisopimus kattaa sekä vesi- että kalastusasiat ja korvaa maiden välillä vuonna 1971 tehdyn sopimuksen. Tasavallan presidentin on määrä antaa hallituksen esitys sopimuksen hyväksymisestä eduskunnalle huomenna 4.12.2009. Sopimuksen on suunniteltu tulevan voimaan ensi kesänä.

 

Uuden sopimuksen olennaisena osana on kalastussääntö, joka sisältää määräyksiä muun muassa rauhoituspiireistä, rauhoitusajoista, vähimmäismitoista sekä pyyntivälineistä ja niiden käytöstä. Kalastussäännön mukaan lohen ja taimenen kalastuskausi muuttuu sekä joessa että merialueella. Merialueella lohen ja taimenen kalastus kiinteillä pyydyksillä on mahdollista aloittaa välillä 17.-29.6. Päivämäärän voisi kansallisesti päättää. Jokialueella kalastusaikoja mukautetaan esimerkiksi taimenen suojelemiseksi sekä perinteisen ja paikallisen kalastuksen että kalastusmatkailun edistämiseksi.


Lue lisää alkuperäisestä tiedotteesta osoitteessa http://www.mmm.fi/fi/index/etusivu/tiedotteet/091203_rajajokisopimus.html

 

.
Share
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt