Kirjautuminen

Netistä ostettu kalastuslupa voi yllättää

Käyttäjän arvio:  / 0
HuonoinParas 
Share

Kirjava kalastuslupien nettimyynti saattaa hämmentää kuluttajaa. Riippuen siitä, mille nettisivustolle luvanostaja päätyy, maksaa hän pelkästään luvasta tai myös palvelusta. Myös palvelumaksut vaihtelevat.

Netissä maksettuihin lupiin lisätään yritys- ja yhdistysvetoisilla sivustoilla 2 - 3,50 euron lisämaksu. Samaan aikaan lupia hallinnoiva maa- ja metsätalousministeriö tarjoaa nettipalvelua ilmaiseksi.

Kalakortti -nettisivuston aloittanut Matti Kinnunen perustelee palvelumaksua ylläpitokustannuksilla. - Muutoin tämä systeemi ei pysy pystyssä eli palvelua ei kertakaikkiaan olisi ilman palvelumaksua. Eivät nettiyhteydet, kalusto ja tilojen vuokra ole ilmaisia.

Ei rahastusta
Kinnusen mukaan kalastuslupien myynti on kaukana kannattavasta bisneksestä. "Jos palkkaisimme yhdenkin ihmisen, niin voisimme unohtaa koko jutun. Tätä pyöritetään vapaaehtoisvoimin", Kinnunen sanoo.

Verot päälle
Maa- ja metsätalousministeriö aloitti lupien nettimyynnin pari vuotta Kalakortti-nettisivuston jälkeen, eikä peri lainkaan maksua. Kinnunen harmittelee tilannetta. "Ministeriö voi laillisesti vähentää lupamaksun keräyksestä koituneet kulut suoraan lupatuloista. Me emme voi vähentää. Me joudumme tilittämään ministeriölle jokaisen sentin".

Arviolta yli 100 000 asiakasta ostaa yksityisiltä Kalakortti- tai Kalastuslupa -nettisivulta tänä vuonna kalastusluvan.

Lue koko artikkeli Yle.fi-sivustolta.

.
Share
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt