Kirjautuminen

Share

Jasper ja Orri Arktiset Vedet-sarjan kuvauksessa

Jasper Pääkkönen ja Pekka Haavisto tuovat Suomeen järkeä Islannista saakka

Pekka Haavisto ja Jasper Pääkkönen ovat kutsuneet kokoon seminaarin, joka pureutuu Suomen kalakantojen suojeluun, kalastusmatkailun mahdollisuuksiin ja potentiaaliin ja kalastuksen tulevaisuuteen eritoten taloudellisesta näkökulmasta. Seminaarissa on lukuisia nimekkäitä puhujia, joista kiinnostavimpien joukossa on varmasti islantilainen Orri Vigfússon.

.

Orri Vigfússon on maailman tunnetuin lohiaktivisti, ja hänet on palkittu Time-lehden "European Hero"-tunnustuksella 2004, sekä Goldmanin ympäristöpalkinnolla vuonna 2007. Jälkimmäinen palkinto on suurin tunnustus, jonka luonnonsuojelun ruohojuuritasotyöstä voi saada, ja sitä kutsutaan myös ympäristönsuojelun Nobeliksi. Paikalla suomalaisia päättäjiä ja kalastusalan vaikuttajia.

Eduskunnan pikkuparlamentin seminaariin on tulossa myös iso joukko suomalaisia kalastusvaikuttajia ja -päättäjiä. Puhujien joukossa on mm. eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma, professori Hannu Lehtonen, ympäristöministeri Ville Niinistö, Vision Group Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja Juha Koivu, Äyskosken entinen omistaja Pekka Sivonen, Mikko "Peltsi" Peltola, ja lukuisia muita päättäjiä eduskunnasta ja kalastusmaailmasta.

Teemana kestävät kalakannat ja niiden oikea käyttö kansatalouden kannalta

Pekka Haavisto ja Jasper Pääkkönen pureutuvat eduskunnalle ja kalastus- ja kalatalousalan ammattilaisille järjestämässään seminaarissa pinnallaolevan kalakeskustelun taloudelliseen puoleen.

"Lähdimme ideoimaan seminaaria Pekan ehdotuksesta jo kesällä tavattuani Pekkaa kahdessa eri tapahtumassa, jossa pääsin kertomaan mietteistäni kalakantojen suojeluun, ja sen taloudellisiin perusteisiin liittyen. Miksi kaloja tulisi suojella? Onko kyse kalahalailusta ja viherpiipertämisestä, vai voiko kalastusmatkailu muodostua Suomessa naapurimaidemme tapaan merkittäväksi työllistäjäksi ja tulonlähteeksi? Näihin kysymyksiin me kalastajat tiedämme vastauksen, mutta kovin harva päättäjä on asioista selvillä. Pekka on järjestänyt seminaaria suurella innolla, josta iso kiitos hänelle jo etukäteen", kertoo Jasper.

Kalamies.com näyttää tilaisuuden suorana lähetyksenä. Lähetys eduskunnan pikkuparlamentista alkaa 7.10. klo 9.30 osoitteessa www.kalamies.com

 Uutisen kuva on peräisin Aktiset Vedet-sarjan kuvauksista.

Share
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt