Kirjautuminen

Ensi-ilta: Arktiset vedet

Käyttäjän arvio:  / 0
HuonoinParas 
Share

Arktiset vedetKalamies.comin edustaja kutsuttiin Arktiset vedet TV-sarjan esinäytökseen tutustumaan ensimmäisen tuotantokauden antiin sekä nauttimaan kuohuviiniä ja mereneläviä lohen ja kuningasrapujen muodossa. Vaikka saavuinkin paikan päälle lähinnä ruoka- ja juomaosaston houkuttelemana, seurasin sivusilmällä myös ensi-illassa näytetyt kaksi jaksoa sitä itseään eli kalastusta arktisilla vesillä, Tenojoen ja Islannin joki- sekä järvikalastuksen muodossa.

 

 

.

 

Päällimmäinen vaikutukseni sarjasta olikin todella positiivinen mikä on jo itsessään meriitti sillä nykyään jaksan harvemmin innostua telkkarissa pyörivästä kalastusviihteestä. Enkä usko että syy positiivisiin fiiliksiini johtui pelkästään nauttimastani kuohuviinistä. Näytetyt sarjan kaksi jaksoa säväyttivät pirteydellään ja rennolla otteellaan. Kalastus, joka toki on sarjan punainen lanka, oli näytetyissä jaksoissa rentoa eikä liian saaliskeskeistä kuitenkaan missään vaiheessa unohtamatta että kalastusohjelmaahan tänne oli tultu tekemään.

 

Kuvissa näkyy mielestäni sopiva sekoitus kalojen väsyttelyä, kaloja, oheistoimintaa ja luontoa. Sarjassa siis kalastetaan, syödään, ihmetellään luontoa ja viljellään ajoittain melkeinpä jopa hauskaa huumoria. Kalojen väsyttelyn jännitystä on aina mukava katsella ja aina parempi jos väsyttely tapahtuu kauniissa maisemissa. Todella hyväksi touhu muuttuu kuitenkin vasta siinä vaiheessa kun saa välillä syyn hymyillä ääneen. Arktiset vedet-sarja onnistuu tässä. Mukahauskaksi meno ei kuitenkaan näkemissäni jaksoissa muuttunut eikä kalastuskaan ollut ärsyttävää säheltämistä.

 

Sarjan tuotanto hienoine vedenalaiskuvineen ansaitsee erityismaininnan. Jokaiseen jaksoon huipentuvan alastonuinnin lisäksi katsojat pääsevät Arktiset vedet-sarjan tiimoilta näkemään jopa isoja kaloja, eli tyhjää sarjassa ei pyydetä eikä kalavesille ole lähdetty pelkästään viihtymään. Pitkästä aikaa minut valtasi "olisinpa päässyt mukaan tuonne kalastamaan" -tunne.

 

Arktiset vedet-sarjan etenemistä voi seurata lokakuun ensimmäisestä päivästä alkaen Nelonen Prolta, Nelonen Maailmalta ja JIMiltä. Sarjaa voi seurata myös sosiaalisen median ja älypuhelinalustojen kautta.

 

Arktiset vedet sukeltaa pintaa syvemmälle

 

Arktiset vedet sukeltaa pintaa syvemmälle

Share
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt