Tänään on 07:02:23 15.09.2014 --

Keskustelut » Kalamiehen kalastusaiheiset keskustelut » Veneet, moottorit, varusteet, kulkupelit ym

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]


Alueen säännöt


Tälle palstalle keskustelut jotka koskevat veneitä, niihin liittyviä varusteita ja kulkupelejä.
Kalamies.com foorumin yleissäännöt



Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 20 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
ViestiLähetetty: 21:50:36 02.05.2010 
Poissa

Liittynyt: 23:00:28 23.03.2010
Viestit: 22
Tuli tänään sitte testattua evikkaa ja lähti hienosti käymään. vika tuli esiin Täyskaasulla jolloin moottori alkoi "mooamaan". Annoin hetken käydä tyhjäkäyntiä ja moottori meinaa lähteä kulkemaan mutta "mooaa". Puhdistin kaasuttimen(suuttimet) ja tulpat. Ei tuottanut tulosta. Alakierroksilla ja keskikierroksilla menee ok. muuten ei toimi.
Tuli mieleen pumpun kalvo?


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 17:24:31 03.05.2010 
Poissa
Avatar

Liittynyt: 20:41:12 10.02.2008
Viestit: 157
Paikkakunta: kouvola
Tarkista ensin et tankin ilmaruuvi on auki ja jos ei siinä vika ni katot kaikki letkujen liitokset ettei ime ilmaa mistää välist.Sitte ruvetaa vast miettii kalvoo.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 18:30:36 03.05.2010 
Poissa
Mr. KMC Metaani
Avatar

Liittynyt: 13:15:31 15.10.2008
Viestit: 1039
Paikkakunta: Joensuu
itellä oli 20 jampessa sama ongelma ja kun vikaa ei 3 miehen löydetty ni piti viedä se huoltoon. koho on "vettynyt" eli saa tai ei saa polttoainetta tarpeeks. tyhjäkäynnillä toimi hyvin ja pikkukiekoilla mut jos yritti vetää plaaniin ni ei vaan jaksanu..


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 22:37:05 03.05.2010 
Poissa

Liittynyt: 23:00:28 23.03.2010
Viestit: 22
Joo unohdin kertoa, että kone on 4 vuotta seissyt ja kone oli ensimmäistä kertaa vesillä näiden vuosien jälkeen:)
Hienosti se saavissa kävi ja vastasi kaasuun heti, mutta nyt vesillä kun saa vastusta enemmän niin ei toimi.
Moottori toimi vesillä paremmin ryypyn kanssa ja heti kun otti ryypyn pois päältä niin melkee sammus.Letkut katsoin läpi ja bensatankin ilmaruuvi on ollut auki.
Täytyy tuota kohoa katsoa seuraavaksi => pumpunkalvoa varmaan sitte:)

Kiitos vastauksista.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 09:57:29 05.05.2010 
Poissa

Liittynyt: 16:28:40 12.02.2009
Viestit: 47
Paikkakunta: Äänekoski
Ootko koettanut pumpata ajon aikana sitä polttoaineletkun kumipompulaa, että onko mitään vaikutusta käyntiin?


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 10:02:50 05.05.2010 
Poissa

Liittynyt: 23:00:28 23.03.2010
Viestit: 22
Letkun kumipompulaa en ole yrittänyt pumppailla ajon aikana.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 11:33:11 05.05.2010 
Poissa

Liittynyt: 16:28:40 12.02.2009
Viestit: 47
Paikkakunta: Äänekoski
Jos kone toimii paremmin, kun tuota puristelee on se merkki siitä, että pumpun puolla jotain vikaa.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 13:50:27 05.05.2010 
Poissa

Liittynyt: 23:00:28 23.03.2010
Viestit: 22
selvä, täytyypä koittaa pumpata ja katsoa toimiiko paremmin, kiitos vinkistä.
Ja laitan kalvon vaihtoon jos paremmin toimii:)


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: ei toimi vieläkään
ViestiLähetetty: 21:59:40 09.05.2010 
Poissa

Liittynyt: 23:00:28 23.03.2010
Viestit: 22
ei toimi vieläkään. nyt on uusi pumpunkalvo ja suuttimet puhdistettu monet kerrat ja uudet tulpat. Letkut kunnolla kiinni ja on puristeltu bensaletkuissa olevaa palloa, ei vaikutusta. Bensatankin ilmaruuvi auki. Nyt alkaa ideat loppumaan:S


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: ei toimi vieläkään
ViestiLähetetty: 22:27:04 09.05.2010 
Poissa
Mr. KMC Metaani
Avatar

Liittynyt: 13:15:31 15.10.2008
Viestit: 1039
Paikkakunta: Joensuu
Jarize kirjoitti:
ei toimi vieläkään. nyt on uusi pumpunkalvo ja suuttimet puhdistettu monet kerrat ja uudet tulpat. Letkut kunnolla kiinni ja on puristeltu bensaletkuissa olevaa palloa, ei vaikutusta. Bensatankin ilmaruuvi auki. Nyt alkaa ideat loppumaan:S


säädä sen kaasarin koho nyt seuraavaks tai en tiä voiks säätää vaan ostaa uus koho..


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: ei toimi..
ViestiLähetetty: 22:44:41 19.05.2010 
Poissa

Liittynyt: 23:00:28 23.03.2010
Viestit: 22
nyt on sit kaasuttimen koho vaihdettu, ja em. ei vaan toimi. ei edes pientä muutosta tullut.
"Hiukan lähtee täyskaasulla ja hyytyy, taas antaa hetken olla tyhjäkäynnillä, kaasupohjaan hetken menee ja hyytyy". Ryypyllä vauhtia saadaan hieman lisättyä:). mutta kaasulla täytyy hakea se "oikea" kohta jossa saadaan "maksimi" vauhti, hieman menee liikaa kaasua alkaa moottori hyytyä. Ilman ryyppyä ei lähde lämpimälläkään!:S

Ihme vehje!


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 00:20:11 20.05.2010 
Poissa
Pirkan pilaaja
Avatar

Liittynyt: 16:24:19 23.03.2006
Viestit: 1788
Paikkakunta: Loviisa
Edelleen bensa puolen ongelmia.
Ota kaasuttimeen tuleva bensaletku irti kaasarista ja laita se johonkin pulloon (1,5 L), pumppaa pässinkiveksellä pullo täyteen ja tarkkaile bensan tuloa.
Jos pullon täyttö sujuu vauhdikkaasti, niin tulo puolella ei ole ongelmaa.

Jos :up: OK, niin kaasari uudestaan purkuun.

Jos et halua purkaa kaasaria, niin voit kokeilla tätä ohjeen mukaan ja ajelet hissukseen tankillisen tavaraa läpi. Voi auttaa.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 08:10:17 20.05.2010 
Poissa
Avatar

Liittynyt: 19:44:17 10.11.2006
Viestit: 606
Paikkakunta: Läntisen Etelä-Savon hiipuva kasvukeskus
Olisiko bensaletku halki? Mulla oli evikassa joskun vuonna nakki ja pottu konekopassa bensaletkussa reikä ja kun anto kierroksia se rupes imee sieltä ilmaa ja käynti hyyty. Pienillä kierroksilla ei tehny sitä.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 16:08:36 20.05.2010 
Poissa

Liittynyt: 23:00:28 23.03.2010
Viestit: 22
kiitos vinkeistä. Kokeilen tuota sursill, tarkistan myös letkut. ilmottelen miten kävi:)


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 22:38:22 06.07.2010 
Poissa

Liittynyt: 14:24:04 21.04.2010
Viestit: 6
Mulla 5 vuotta seissyt 20hv (-84) Evinrude teki samallailla. Lähti hyvin käyntiin, tyhjäkäynti ok, mutta täyskaasulla ei ottanut kunnolla kierroksia ja kierrokset huojui. Ongelma poistui tällä: Suihkutusjärjestelmän puhdistusaine Sonax Fuel Injection & Carburetor Cleaner. Nyt toimii :)


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 13:27:48 22.07.2010 
Poissa
Avatar

Liittynyt: 15:38:16 22.05.2006
Viestit: 32
Itellä oli 20hv susukissa samanlaista mooaamista ja hyytymistä täyskaasulla kun vesipumpun pyörä oli sen verran kulahtanut ettei kunnolla enää jäähdyttänyt mutta jäähdytysvesi suihkusi kuitenkin ainakin puoliteholla. Tyhjäkäyntiä ja hiljaa kulki hyvin muttakun kaasun käänti täysille niin heti melkeinpä rupes mooaamaan.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 17:38:32 22.07.2010 
Poissa
Guy Fawkes, sokea kerjäläinen
Avatar

Liittynyt: 20:49:34 26.06.2006
Viestit: 1783
Paikkakunta: trUku
tsephyr kirjoitti:
Itellä oli 20hv susukissa samanlaista mooaamista ja hyytymistä täyskaasulla kun vesipumpun pyörä oli sen verran kulahtanut ettei kunnolla enää jäähdyttänyt mutta jäähdytysvesi suihkusi kuitenkin ainakin puoliteholla. Tyhjäkäyntiä ja hiljaa kulki hyvin muttakun kaasun käänti täysille niin heti melkeinpä rupes mooaamaan.

Liittyikö tuo oire tosiaan vesipumpun kuluneeseen siipipyörään (eli puolitehoiseen jäähdytykseen)?

_________________
"I eats mo´ chicken any man seen"


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 21:26:46 22.07.2010 
Poissa
Avatar

Liittynyt: 15:38:16 22.05.2006
Viestit: 32
Kyllä. Meni nimittäin aika pitkään vian paikantamisessa kun kuitenkin sen verran hyvin suihkus vesi. Mainasin jo romukoppaan pistää väljänä romuna.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 22:33:32 24.07.2010 
Poissa

Liittynyt: 16:55:53 16.07.2006
Viestit: 66
Paikkakunta: Vantaa
Mun -87 Evarista oli bensapumpun päällä oleva pyöreä muoviosa halki.Ei vuotanut bensaa ulos,mutta ilmeisesti veti ilmaa bensan sekaan.

_________________
kelaa jokainen heitto niinkuin se olisi viimeinen ...


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 18:05:27 15.06.2014 
Poissa

Liittynyt: 14:39:40 10.05.2014
Viestit: 1
Päivitetääs tännekkin vielä yksi ratkaisu, jos joku vaikka vielä tällaisten ongelmien kanssa painii.

Mulla oli tismalleen samanlaista ongelmaa 20hp evikassa (vm -84): tyhjä- ja pintakaasulla käynti ok, mutta kaasu pohjassa mooasi. Ongelman syyksi selvisi puuttuva tiiviste kohokammion sisältä - ei päässyt täyskaasupuolella alipainetta muodostumaan ja sitä kautta bensa loppui.


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 20 viestiä ] 

Keskustelut » Kalamiehen kalastusaiheiset keskustelut » Veneet, moottorit, varusteet, kulkupelit ym

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin moottorina toimii phpBB® Forum Software © phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt