AdsConfKit
Tänään on 07:42:19 23.09.2017 --

Keskustelut » Kalamiehen kalastusaiheiset keskustelut » Soutu- ja vetouistelu

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia


Alueen säännöt


Soutu- ja vetouisteluun keskittyvä palsta.
Kalamies.com foorumin yleissäännötAloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 36 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2  Seuraava
Kirjoittaja Viesti
ViestiLähetetty: 14:20:27 02.09.2010 
Poissa

Liittynyt: 21:00:17 31.10.2008
Viestit: 9
elikkäs olisi tarkoitus hinata hauki ennätys uusiksi syksyllä ja kysyisin nyt,että mitkä ovat hyviä ison hauen vieheitä syksyisille vetoreissuille. värejä voi myös kertoa hieman humuksiseen järveen olen daivaassa


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 14:53:08 02.09.2010 
Poissa
Avatar

Liittynyt: 09:32:07 24.01.2007
Viestit: 588
Paikkakunta: Savo
Jaa a. Mikä sitten on sen ison raja. Jos puhutaan vaikka yli 5 kiloisista, niin omaan luottosettiin kuuluu Rapulan possut ja Emman Sea Finnit. Possu lienee uinniltaan enemmän lämpimän veden vaappu, mutta ei nämä hauet täällä päin sitä tunnu tietävän. Possuilla en tosin ole saanut mitään hirveitä jöötejä, mutta paljon haukia luokkaa 5-8 kiloa. Väreistä parhaat ovat olleet vanhat kunnon FT ja CW. Uudemmista erilaiset särkivariaatiot on toiminut myös hyvin. Emmat on aika kurkoja näillä vesillä myös. Nuo on antaneet hyvin eri väreissä ja suurin luupää on ollut 11 kiloa. Sitten viime syksynä tuli uitettua Westinin 17 senttisiä takiloissa. Hyvin tuntuu pelaavan, mutta antaa paljon myös pientä. Kuitenkin seassa jonkin verran kokoluokkaa 5-7 kiloa ja kruununa velipojan kepittämä 11,4 kiloinen. Muista vaapuista mainittakoon perus-Nilsu 18 senttisenä. Tuo koko tuntuu toimivan parhaiten viileässä vedessä. Suurimmat näillä on kuitenkin jääneet alle 7 kilon, mutta jonkin verran tyrkännyt semmoisia vitosen kaloja.

_________________
Kohtuus kaikessa...paitsi kalastuksessa.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 18:17:47 02.09.2010 
Poissa

Liittynyt: 12:47:29 29.02.2008
Viestit: 43
Paikkakunta: vaasa
5 kiloa on ollut meilläkin rajana. Niille on tullut tarjottua westins jätteä 23cm ja savage gearin isoja katkovaappuja. Karikko 18cm ja Magnumit 18cm uppoovina on kans kunnostautuneet. Meillä on värit menneet laidasta laitaan. Joskus ollut todella tasapaksuja päiviä ettei mikään väri ole ollut parempi toistaan. Välillä taas yksi ja sama väri kerää kappaleita 30 ja myös kaikki isoimmat. Nyt alkaakin veto kausi olla aluillaan pitäs laittaa omatkin ennätykset uusiksi... :D Polte alkaa olla kova ja veto kamoja hypistelty jo hetken aikaa.

Jussijiii ois kans kova mies kommentoimaan tänne.. Monesti on tullut miehen reissuista luettua. Oon kaivaanutkin tänne pikkasen keskustelua hauen uistelusta. Hauen heittämisestä riittää juttua mut vetouistelu on jääny paljon vähemmälle huomiolle.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 18:27:12 02.09.2010 
Poissa
Avatar

Liittynyt: 18:32:39 18.12.2007
Viestit: 3574
Paikkakunta: Kota-kylä
Punavalkoinen cisco-kid pelaa varmasti , samoin ollut Rapulan sininen makrilli takuu
peli , aikoinaan kun vedin , niin muutamina päivinä keskipaino ylitti kirkkaasti viisi kiloa.
Nyttemmin enemmän taimen jahdissa . Myös siian kalastus aika vieheillä painaa päälle.

_________________
Pyytävä kalan saapi ja nukkuva unen näkee.
Kaikkia kaloja ja karhuja ei pussailla.

http://www.aneenloma.fi/


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 21:12:20 02.09.2010 
Poissa
Sisävesiswedu
Avatar

Liittynyt: 12:20:17 24.07.2007
Viestit: 1559
Paikkakunta: Jyväskylä
Sippura kirjoitti:
Jussijiii ois kans kova mies kommentoimaan tänne..


Jaa. Vai niin. :shock:

Tuplatärppi löi semmoisia kiloja ja määriä pöytään että kannattaa varmaan lukea hänen juttu ajatuksen kanssa, mutta muutama oma mielipide tähän nyt kuitenkin.

Tuossa mainittiinkin jo Possun uinti ja näkemys siitä että sen uinti olisi enemmän kesävesien potkua. Voihan se olla, mutta mun mielestä vaapun potku ei ole missään määrin tärkeimpiä asioita haukivaapussa. Ennen uintia paljon tärkeämpää on mun mielestä uittaa vaappua siellä missä kuvittelee isojen haukian olevan. Ja mun kokemuksen mukaan myös väri on oleellisempi asia kuin uinti.

Voisin valottaa noita ym. pointteja esimerkkinä vaikka kaksi edellistä haukireissuani. Eilen käytiin veljen kanssa vetämässä syviä muikkuvesiä nyt kun muikut ovat alkaneet niihin pakkautua. Kun vettä on alla miljoona metriä ei haittaa vaikka siiman päässä olisi apaut missä syvyydessä tahansa uiva vaappu, sillä vaappua painotetaan kuitenkin rajusti lyijyllä (eilen 60g-230g). Myöskään ei haittaa tiukkojen käännösten sisäkurveissa kovasti "putoavat" vaaput, sillä vettä alla piisaa. Päin vastoin, tällaiset dippailut vaan parantavat kalan tuloa. Tosin eilen ei vissiin painotettu eikä dippailtu tarpeeksi, sillä parhaiten haukia antoivat 10-16m uitetut takilat. Onneksi 16 metristä pikku-Jätteen purreen viis-plussan kämmäsin haavitessa olen daivaassa
Eilen ei vaappujen potkuista löydetty mitään "opittavaa", mutta muutamia hajakaloja lukuunottamatta vain yksi väri toimi, ei ollut väliä oliko se puettu Possun, Karikon vai Jäten päälle, monenlaiset uinit kelpasivat.

Eilistä edeltävä reissu taas tehtiin täysin toisenoloiselle, matalalle järvelle. Täällä ei käytetty koko reissun aikana kertaakaan ainuttakaan painoa, vaan uistimet valittiin sen mukaan minkälaisessa vedessä vedetään. Jos haetaan kalaa 4-5m vedeltä on mm. Possu ilman muuta siiman päässä, pikkaiseen syvemmässä vedessä plaanereihin ilmestyy huomattavan iso kavalkadi Karikoita. Tiukkoja kurveja pääsee ja joutuu aina hauestuksessa tekemään, ja tällaisella järvellä sisäkurvin lyijytetyt uistimet olisivat jatkuvasti pohjassa. Ilman painoja kun vedetään liian matalaan ylläripakkaan, himmataan vauhti lähelle nollaa ja mennään kelluvien vaappujen kanssa nätisti yli. Tai sitten jos nimen omaan halutaan vedellä juurikin noita matalia paikkoja, lyhennetään vaikka nyt sitten Possujen vaparit 8-15m tienoille jolloin ne eivät hae syvyyttä kovin paljon.
Tällekin järvelle se kalojen suosikkiväri on tiedossa, mutta onneksi suostuvat puremaan toki muitakin ettei homma ihan niin tylsäksi mene kuin aikaisemmin mainitulla järvellä :D

Sepustuksen pointti on siis lähinnä se, että kyllä sitä monenlaisilla vaapuilla voi (suuriakin) haukia saada, mutta kannattaa vähän miettiä missä niitä vetelee ja valita uistinta sen mukaan. Jos järvi/vetopaikat ovat keskimäärin 8-10m syvä voi pelkkien vapaasti hengittävinä vedettyjen pikku-jättejen kanssa tärppivälit kasvaa ainakin huonolla syönnillä ikävän pitkiksi. Sen sijaan kun sinne puoleen väliin vesimassaa, tai vähän sen alapuolelle ujuttaa vaikka sinne jo luonnostaan ilman painoja uivaa Karikkoa, hermostuvat jossain vaiheessa järven hauet taatusti.

Suoraan sanottuna en osaa nimen omaan erikseen syksylle sopivia vaappuja suositella joten mainitaan joitain joilla olen itse saanut kalaa myös syksyisin. Nerokkaasti näköjään samoja joita jo mainittu aikaisemmin, hhehe....

Halpalaareista löytyy 14cm (ja 18cm) Raappalan Magnumeja suht edullisesti, näillä kyllä tulee kalaa. Eivät ui kauhian syvälle, mutta siimaan laitettavia kumitappipainoja kaveriksi niin alkaa syvyyttä löytymään - paino esim. puoleen väliin siimaa. 14cm Magnum maistuu kyllä kauhian hyvin pikkuruisillekin hauille mutta kannattaa sitä uittaa, siihen puree isotkin.
Possu on mun mielestä sellainen hauenuistelun normiuistin. Ilman muuta vetoon.
Ja 18cm Karikko on ehkä vielä enemmän normiuistin ja varma kalantuoja, jos vaan vettä piisaa veneen alla tarpeeksi.

Harvemmin tulee kovin matalassa uisteltua, ainakaan syksyisin, mutta jos sinne haluaa toimii ainakin plaanereissa samat uistimet mutta paljon lyhkäisemmillä vapareilla. Vaikka ehdinkin jo dissata aikaisemmin uinnin merkitystä hauestuksessa tuntuu kuitenkin että ainakin ajoittain lyhkäisemmällä vapareilla vedetyt reilummin potkivat vaaput toimivat matalassa huomattavasti paremmin kuin pitkillä vapareilla vedetyt "liukuvammat" vaaput, vaikka nyt 16cm Bomber (joka tosin taas ajoittain on vallan erinomaisen loistava takilauistin). Ehkä matalassa vedessä, kun näkösaalistus on rajoittuneempaa, houkuttelee rajumpi potku kalaa näköetäisyyden takaakin...?

Jos käytössä on muutamaa useampi vapa, ja kun ketjun aiheena on nimen omaan suurhauen metsästys, voisi hommaan asennoitua (ainakin vavan, kahden osalta) ihan reilusti kunnon suurhaukiasenteella ja virittää jonkun siiman päähän jotain astetta miehekkäämpää. Jotain sellaista, että uistinta veteen laskiessa touhujasi kiikaroiva mökkinaapuri ihmettelee että mitäs kahen kilon siikaa sinne järveen ujutetaan. Eli ~25cm vaappu voisi olla kova sana, esim. 24cm Karikko tai Iso Jätte. Tai miten olisi yllärisektorina esim. Stormin 25m Kicking Minnow, se hämmentävä kumikala. Yhden reissun on tämäkin kauhistus pelastanut :D Näitä saa Motoneteista vitosella (älkää ostako niitä pienempiä 20cm malleja, niitä ei tahdo saada uimaan yhtä helposti vedossa).

Tiedän että hieman humuksisilla järvillä syksyisin on onnistuttu jopa sini-hopeisilla vaapuilla, mutta kyllä mä lähtisin kuitenkin rakentamaan sitä perusväripohjaa Rapalan termein Hot Tigeristä ja Firetigeristä. Sitten siitä laventamaan väripohjaa lisäämällä jotain luomuntapaista sekaan, eikä ärsyväri vaapun vatsassa edelleenkään varmaan pahaa tee syksyisiä syvältä vaappuun nousevia haukia metsästettäessä. PuMua uittaisin myös ehdottomasti ja ambulanssi toimii räikeämpänä punaisena humusvesissä.

Siinä nyt jotain mitä tuli mieleen. Tuosta kun suodattaa kaiken scheissen niin ehkä sieltä saattaa jotain asiaakin löytää. Ehkä.

Omalle kohdalle on loppusyksy lokakuun puolen välin jälkeen ollut aina astetta vaikeampaa aikaa, joten yllä mainitsemistani teeseistä pitäisi varmaan koittaa irtaantua ja asennoitua hauestukseen vähän eri lailla. Ehkäpä entistä voimakkaammin tämän artikkelin ohjeiden mukaisesti, kannattanee lukea: http://www.suomenhaukiseura.com/hauenka ... hauki.html

Kireitä siimoja! Saas nähdä milloin taas itse kerkiää kalaan, toivottavasti viimeistään ensi viikolla.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 22:15:48 02.09.2010 
Poissa
da´ keittiöpönö
Avatar

Liittynyt: 10:03:55 16.05.2005
Viestit: 4709
Paikkakunta: Mikkeli
Lainaa:
Omalle kohdalle on loppusyksy lokakuun puolen välin jälkeen ollut aina astetta vaikeampaa aikaa, joten yllä mainitsemistani teeseistä pitäisi varmaan koittaa irtaantua ja asennoitua hauestukseen vähän eri lailla. Ehkäpä entistä voimakkaammin tämän artikkelin ohjeiden mukaisesti, kannattanee lukea: http://www.suomenhaukiseura.com/hauenka ... hauki.html

Kireitä siimoja! Saas nähdä milloin taas itse kerkiää kalaan, toivottavasti viimeistään ensi viikolla.


Ite kyllä siirryn matalaan/salmiin kun vedet syksyllä viilenee. Eli menen sinne minne haukikin. :shock: Parhaat ajat hauen syöntiin sattuu minusta juuri silloin kun järvet jäätyy. Kerran tuli käytyä marraskuun puolella vetämässä pientä matalaa lahtea. Max. 3m vettä ja kyllä sieltä haukia paukku. Ei kylläkään 5kg isompia, mutta 2-4kg kaloja useita. Vesi oli tuolloin max. +4C.

Tai no muutamassa paikassa/järvessä tuo homma menee kutakuinkin noin. Kesällä samat paikat aivan tyhjiä ei kalan kalaa, mutta ootappa kun vesi on 10-15C paikkeilla. 1-3m vedeltä tuntuu silloin aika kivasti paukkuvan haukia. Tosin ne isot on ilmeisesti jossain muualla, kun ei niitä koskaan omaan onkeen satu. 7 kiloon ne on jäänyt tai yleisimmin se iso hauki on kokoluokkaa 5-5,5kg. Jostain syystä ne isommat on aina tuon 5,2kg. Kuinkahna monta lienee noita tasan 5,2kg kaloja on tullut. Lähivuosina noita on tullut jopa takaisin laskettua, mutta ei tuo ainakaan keskipainoa "isompien" osalta ole vielä nostanut.

Toisaalta taas haukia on tullut vedettyä pienemmiltä järviltä selkävesiltä. Välillä 20m vettä alla ja vaaput ui 1-2m pinnasta ja hyvin paukkuu, mutta isoimmat edelleen 5-6kg väliin. Viimeset pari vuotta olen vetänyt lähes poikkeuksetta omia kuhavaappuja hauille. 11-15cm. Välillä tuntuu että värillä on väliä ja välillä taas uinnilla. Välillä millään ei ole väliä vaan kaikilla tulee. Tosin edelleenkin isoja +5kg on tullut reissullaan korkeintaan se kaksi. Joskus on sattunut muutama. Useampia tunteja on perässä lillunut myö pari 25cm nilsua, mutta tärppejä ei niihin ole vielä tullut, mutta varmaan jossain välissä tulee. Tuommosen vaan kun laittaa 100g puntilla pikkuplaanariin niin näkyy kyllä että siellä on jotain siimanpäässä.

Aikanaan tuli vedettyä rapalan possuja ja magnumeita 14-18cm. Silloinkin tuli välillä paremmin välillä huonommin. Samalla tyylillä tuli vedettyä kun nykyisinkin. Välillä pinnasta välillä välivedestä ja välillä niinpaljon painoa että varmasti menee pohjassa.
Selkä karikot josta löytyy paljon pikkukalaa on ollut hyviä haukipaikkoja. No varmaan kaiki sellaiset paikat on hyviä mistä vaan löytyy paljon pikkukalaa. Tai ainakin kalaparvien läheisyydestä luulis haukia löytyvän.

Eli luetellaan nyt muutama viehe. Samojahan nää on kun aikasemmillakin.
Rapalan isommat vaaput, possu ja magnum.
Perza-vaappu P13 ja P15 malli. 8)

_________________
Vuosivaappu 2015 nyt saatavilla!

Vuosivaappu 2015


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 18:23:46 04.09.2010 
Poissa
Avatar

Liittynyt: 00:30:28 22.12.2007
Viestit: 337
Off topic

Merellä päin syyskuun lopusta eteenpäin aina jäiden tuloon asti olen vetänyt 6 vavalla, joista vähintää kahdessa on uinut yli 20cm vaappu, mm 25cm nilsu, 30cm kuusamo, westins jätte jne.. kalaa tulee yhtä lailla näilläkin jos uistelu paikassa tiedetään isoa haukea olevan, joka kerta on yhdessä vavassa uinut 30cm kuusamo joka silloin tällöin tuo kalan jonka paino ei ole kertaakaan alittanut viittä kiloa... Kun olet kerta enkkoja laittamassa uusiksi, kärsivällisyyden kanssa laita isoa pulikkaa uimaan vaa! ps, järveltä olen saanut 25cm vaapulla samalla reissulla 2x 1-2kg haukea, joten kyllä se pienikin välillä isoon kajoaa! mulko


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 21:14:32 08.09.2010 
Poissa

Liittynyt: 19:23:00 20.10.2008
Viestit: 34
Paikkakunta: pohojammaa
meillä lähes poikkeuksetta käytössä westins jätte...värit vaihtelee mutta parhaiten antava on ruskea sekä musta/punainen.
myös linkkuperäinen hieman pienempi :) Westins antaa mukavasti haukea...
jokunen hyvä hauki on tullut myös isoilla zalteilla...
kun itse suurta haukea haen...eli siis aina niin en siiman päähän kovin pientä uistinta laita...
tietenkin sillä saadaan millä pyydetään.
näin mennän meillä :)


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 08:32:13 25.09.2010 
Poissa
Avatar

Liittynyt: 08:30:28 06.10.2009
Viestit: 988
Paikkakunta: Veikkola
Me ollaan uitettu mökkijärvellä nyt vain noita possuja,parhaiten on haukea niittänyt särkiväri.Vaappu on ollut kellu -mallia,joka tuntuu olevan meillä päin hauelle mieleinen.Ainoastaan yks yli 5kg:n kala on pamauttanut ns.suoraan vetoon, kaikki muut kalat ovat ottaneet penkan reunalla tehdyn käännöksen aikana.Ilmeisesti ne ensin vain seurailee vedettävää vaappua ja käännöksen aikana,kun vaapun nopeus laskee ja se lähtee hieman nousemaan pintaan päin,niin se on vastustamatonta niille.Kalojen koko on pyörinyt siinä 3-6kg:n välillä ja syvyyttä penkan reunassa on noin 4-6m,josta reuna putoaa noin 10 metriin.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 12:49:25 25.09.2010 
Poissa

Liittynyt: 12:43:36 25.09.2010
Viestit: 10
Tervehdys, uutena aloittelen.
Mitkäs pelit silloin toimis hyvin isoille jos järven keskisyvyys on n 1,4 ja syvin kohta 3,6. Järvi todella kuhisee kalaa ja seassa valtavia hirviöitä. Järvellä ei myöskään linnuston takia saa moottoria käyttää. Todella mutainen ja ruskea vesi järvessä.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 14:23:33 25.09.2010 
Poissa
Avatar

Liittynyt: 09:32:07 24.01.2007
Viestit: 588
Paikkakunta: Savo
Onpas matala järvi :shock: Noin matalaan etsi jotain aivan pintkulkuisia vaappuja kuten Westins Jätte kooissa 17cm ja 23cm tai Bomberin 16cm ja 18cm tyyppisiä. Jos tuota vähän syvempää (yli 2,5m) vettä on enemmänkin niin tuolla voi uitella jo esim. Rapalan possuja ja Nilsun 18 senttisiä kunhan vaparit pitää lyhyinä tai kohtuullisina. Tummaan veteen suosin itse rajukontrastisia kalikoita. Esimerkiksi paksuja mustia raitoja räikeällä pohjalla. Toisaalta jos alla on vettä vähän voi toimia luomutkin ihan hyvin. Alle parin metrin vedessä syövä hauki käy ottamassa helposti lähellä pintaa kulkevan vaapun. Silloin mahaväri ja kontrasti taivasta vasten on tärkein.

_________________
Kohtuus kaikessa...paitsi kalastuksessa.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 15:05:55 25.09.2010 
Poissa

Liittynyt: 12:47:29 29.02.2008
Viestit: 43
Paikkakunta: vaasa
Jaahas. Huomenna olisi vuorossa uistelua ja jos täkyjä onnistuis saamaan niin vielä ruotsalaisten suosimaa flöttestrollingia... :roll: Odotukset todella kovat pitänee kirjotella reissun jälkeen miten kävi.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 15:09:04 25.09.2010 
Poissa

Liittynyt: 12:43:36 25.09.2010
Viestit: 10
Joo, matalahan se, kun miettii että rantaviivaakin on reilut 20km. Tosin suuri osa järvestä on niin rehevöitynyt että kalastaminen mahdotonta. Pari hyvää selkää kuitenkin löytyy. Järvellä kokeillut jerkkailua ja nyt myöskin vetämistä ja tulostahti vetämällä paljon parempi. Öljynvärinen normaali long a bomberi tuntui olevan kova peli. Mutta suurin oli n. 4 kiloinen joten tarttis tosiaan jotain keksiä miten saa ne isommat kiinni. Miten lie Rapala magnumin shallow runner? Telmisköhän?


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 17:40:03 25.09.2010 
Poissa
Avatar

Liittynyt: 23:11:24 05.06.2009
Viestit: 259
Paikkakunta: Jyväskylä
Jos on vähänkään laajemmin tuota 3+ vettä, niin itse kokeilisin vetoon Shallow-Nilsua (15cm/20gr), kelluvaa Salmo Fatsoa 14 cm ja vaikkapa Rapalan 18 cm Originaalia.
Noissa kaikissa on todella erilainen uinti toisiinsa nähden ja pitäis kelvata isommallekin mörssärille.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 10:11:40 27.09.2010 
Poissa
Avatar

Liittynyt: 10:31:03 08.10.2008
Viestit: 504
Paikkakunta: Äänekoski
Eilen pikapisto hauen perässä ja paikkana sellainen selkä, mistä on ennen ainakin kovalla prosentilla tullut sitä isompaa. Vetoa kertyi yhteensä noin 2,5h. Koko reissun aikana kiinni oli kolme yli 6kg kalaa, josta vain oletettavasti pienin 6,1kg kala ylös. Ensimmäinen karannut kala saattoi olla jopa lähellä kymppiä, mutta ei kauaa pysynyt kiinni ja seuraava n. 7kg luokkainen katkoi siimat noin 5m perävirrasta szeko

Koko reissun aikana tuli veneeseen 11 haukea ja noin kolmen kilon keskipainolla :lol: Vedossa pyöreälevyiset 13cm omatekeleitä ja yksi 18cm karikko. Karikolla kolme kalaa, jotka taisivat olla kaikki reissun pienimmät szeko tosin päivän isoin karannut oli siinä kiinni. Tuosta paikasta normaali reissulla ei tullut kuin 2-4 haukea, mutta eilen hauki oli kyllä hirmu syönnillä. 13-15m vedestä tuli kalat, osa aivan pohjasta ja osa välivedestä. Muikkuväreillä ja yksivärinen piti olla maha :)


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 18:42:57 27.09.2010 
Poissa
El Reino

Liittynyt: 08:46:49 29.05.2006
Viestit: 5908
Paikkakunta: Korpilahti
Luomua syvän päälle, matalaan arsyä.
Näin se melki Päijänteellä ainakin, mut niistä isoista tiiä.
Harvassa...
Tosin Päiziltä ei malasta haukee enää syksyllä saakkaan, ei ees yleensä syvemmiltä pateiltakaa.
Siinä pielessä tai syvän päällä kuljexivat milloin missäkin syvyyksissä, tahi sitten 8m penkalla pohjassa,- ja siitä syvemmälle aina kahteenkymppiin.
Ihme otuxia. Syö kyllä väliin vaik painoo siimasta paremmin kuin uistinta..

Isoo salakkaa suosin syysuisteluun ja syvän päällä yleensäkkin :roll:


Pienet tummat vedet asia erikseen.
Ärsyä. Tosi matalastakin!

ps. Hauki näkee punasta, kun se näkee keltasta :wink:

_________________
Vuorovetten Prinssi, parjattu rantarunkkari


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 21:35:01 27.09.2010 
Poissa

Liittynyt: 12:47:29 29.02.2008
Viestit: 43
Paikkakunta: vaasa
Reissu tuli käytyä. Suurta kerrottavaa ei jäänyt. Isot ei kiinostonut siitä mitä niille tarjottiin... No saavat kasvaa rauhassa isommiksi.. :D Täkyuistelua pitää kyllä toistekkin koittaa jotenin tuntuis että se saattais olla avain isoihin lötköihin.. :roll: Reissun suurin karvan päälle 4kg särjellä.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 07:32:25 29.09.2010 
Poissa
KMC käkikello
Avatar

Liittynyt: 18:11:55 14.12.2006
Viestit: 1229
Paikkakunta: Savonlinna
Sippura kirjoitti:
Reissun suurin karvan päälle 4kg särjellä.Entä paljos hauki paino :lol:

_________________
"Ihmiset aina moittivat olosuhteita ja ympäristöä. Minä en usko olosuhteisiin. Pystyvät ihmiset tässä maailmassa ovat niitä, jotka etsivät toiminnalleen oikeita olosuhteita, mutta elleivät löydä, tekevät ne" (Shaw)


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 16:38:49 29.09.2010 
Poissa

Liittynyt: 12:47:29 29.02.2008
Viestit: 43
Paikkakunta: vaasa
:D nerokasta... Sen voi päätellä et jos täky on 4kg särki niin siihen ei mikään tumppi ota..


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 21:03:36 03.10.2010 
Poissa
Avatar

Liittynyt: 20:56:20 13.05.2007
Viestit: 806
Paikkakunta: joensuu
olipas hyviä vinkkejä näin viehe rankentelijankin vinkkelistä katsottuna, ja tästä inspiroituneena taidankin pyöräyttää jotain isoa veto kalikkaa kuhan aikaa löytyy. :twisted:

_________________
youtube: http://www.youtube.com/user/SolarBaits


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 09:22:37 09.12.2010 
Poissa
kirjuri

Liittynyt: 11:40:21 13.01.2006
Viestit: 3277
Paikkakunta: Vantaa
Kikkakolmonen esim. Believerin persiiseen:
http://www.stlawrencemuskiefishing.com/muskie-videos/


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 20:41:21 09.12.2010 
Poissa
Sisävesiswedu
Avatar

Liittynyt: 12:20:17 24.07.2007
Viestit: 1559
Paikkakunta: Jyväskylä
Deep kirjoitti:
Kikkakolmonen esim. Believerin persiiseen:
http://www.stlawrencemuskiefishing.com/muskie-videos/


Olen antanut itseni ymmärtää että suuren veden tuolla puolen käyttävät nimen omaan tuota jättimäistä 13" Believeriä "houkutuslevynä" isoille muskieille.

Kuva

20cm Swimmareissakin on ylälenkistä vedettynä sen verran raaka potku, että niitäkin voisi kuvitella käyttävänsä vetureina. Tosin, iskee ne hauet itse vaappuunkin.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 21:22:44 09.12.2010 
Poissa
kirjuri

Liittynyt: 11:40:21 13.01.2006
Viestit: 3277
Paikkakunta: Vantaa
Oli tossa kymppiäkin uimassa.. ainakin omaan silmään näytti. Amerikan saitilla vaan osui silmään ja en ole ennen moista täällä nähnyt. Kumpaankin uisteeseen tuntuis pätkissä lyövän.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 22:07:25 09.12.2010 
Poissa

Liittynyt: 21:00:17 31.10.2008
Viestit: 9
kyllä aikamoisia mötköjä.
kertokaapas kuka vaan että minkälainen tämä believeri on,koska itse en ole käyttänyt kyseistä vaappua ja että olisiko jopa 13" hyvä hauelle.
ja vielä että laittakaapa vähäsen linkkiä mistä tätä vaaputinta saa.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 23:11:45 09.12.2010 
Poissa
da´ keittiöpönö
Avatar

Liittynyt: 10:03:55 16.05.2005
Viestit: 4709
Paikkakunta: Mikkeli
Deep kirjoitti:
Kikkakolmonen esim. Believerin persiiseen:
http://www.stlawrencemuskiefishing.com/muskie-videos/


Ui jui, näyttipä herkulliselle tuo perässä lilluneen vieheen uinti.
Tuota pitää kokeilla enskesänä, kun noita believereitäkin muutama löytyy.

_________________
Vuosivaappu 2015 nyt saatavilla!

Vuosivaappu 2015


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 36 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2  Seuraava

Keskustelut » Kalamiehen kalastusaiheiset keskustelut » Soutu- ja vetouistelu

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 5 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin moottorina toimii phpBB® Forum Software © phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt