Koe-ajo savustuspussin saloihin.....

Käyttäjän arvio:  / 0
HuonoinParas 
ShareSavustuspussi kaasu Grillisssä??

.Savustuspussilla kaasu GrillissäVaimo kävi tänään paikallisessa kaupassa ja sai testattavaksi Grilli savustuspussin. Näin tulimme testaneeksi paikallisen kaupan kirjolohifileellä tämänkin "Wanhan" tuotteen. Tässä reseptit vanhaan ja hyväksi havaittuun tapaan tehdä kirjolohesta savustamalla herkullista evästä ilman erillistä savustinta.


Eli otetaan....

Itse kala-Kirjolohifile n. 700 g. kannattaa ottaa kaupasta valmiina tai itse fileoi ruodottomaksi kokonaisesta kalasta. (poista huolellisesti rasva fileestä)

-Katkarapuja (pakaste ravut käy)

-Aurajuusto rouhe (saa valmiina pussitettuna kaupoista)

-Suolaa (meri)

-Mustapippuria

-Tuoretta tilliä

-Sitruunaa

-Grilliin soveltuva savustuspussi esim. (Savu savustuspussi)

File pöydälle ja suolat sekä pippuri maun mukaan pintaan. Tuoretta tilliä voi laittaa hieman mauksi myös tässä vaiheessa. Lopuksi katkaravut ja Aurajusto ohueksi kerrokseksi fileen pinnalle. Älä laita katkarapuja liikaa....Aurajuustoa saa laittaa reilusti tietenkin maun mukaan. Sulje kokonaisuus savustuspussiin ja anna olla lämpimässä hetken, että file on noin huoneen lämpöinen. Katso ja tarkista myös savustuspussin ohjeistus. Fileestä kannattaa pyyhkiä näkyvä kosteus paperilla pois ennen maustamista. Sulje savustuspussi tiukasti!

Savustus: Ensin kuumenna Grilliä n. 15 minuuttia täydellä teholla savustuspussin ollessa jo grillissä. Kun n. 15 min. on mennyt voidaan lämpöä alkaa vähentämään. Pidä savustuspussi grillissä siis vielä 30 minuuttia normaalilla pienellä lämmöllä. Kun kokonaisuus on viihtynyt grillissä n. 45 minuuttia voidaan grillaus lopettaa ja sulkea kaasu grillistä. Savustuspussi voidaan pitää grillin jälkilämmöllä vielä n. 5-10 minuuttia jolloin maut tasaantuvat. Kala on valmis syötäväksi.Lisukkeet....

Kermaviili kastike.

-Purkki kermaviiliä

-Maustekurkkua

-Sipulia

-Mustapippuria

-Suolaa

-Sinappia

Sekoita kaikki mausteet keskenään ja laita jääkaappiin hetkeksi vetäytymään. Kastikkeen voi tehdä myös ennen kalan laittoa grilliin jolloin se kerkiää maustumaan rauhassa. Mausteita saa laittaa maun mukaan.

-Keitetyt uudetperunat tuoreen tillin kera. Kunnon voi kruunaa uudenperunan maun, joten sitäkin voi lisätä valmiiseen annokseen.
Rakenna näistä kaikista maittava annos. Annokseen voi lisätä myös maissia sekä kurkun siivuja. Toki myös muita kasviksia voi käyttää maun mukaan. Myös reilumpi salaatti toimii myöskin. Juomaksi luonnollisesti Keskiolutta tai savustetulle kalalle sopivaa viiniä. Näillä eväilä lähtee varmasti nälkä!Jälkkäriksi vaikka lettuja hillon ja kermavaahdon kera tai vaihtoehtoisesti vaikkapa lasillinen maukasta kotimaista jälkiruoka likööriä. Nam!


Share
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt