UKK - Sivusto

Käyttäjän arvio:  / 0

Rekisteriseloste

 

1. Rekisterinpitäjä

 

Kalamiescom Oy, Y-tunnus: 2108938-2

Nahkahousuntie 5, 00210 HELSINKI

Yhteyshenkilö: Mikael Sarelin mikey(ät)kalamies.com

 

Ylläpito: kalamiescom(ät)gmail.com

 

2. Rekisterin nimi

 

Kalamies.com käyttäjärekisteri

 

3. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

 

Käsittelyn tarkoituksena on käyttäjien informointiin tarkoitettujen tietojen säilyttäminen ja palvelun väärinkäytön estäminen. Rekisteröidyn henkilötietoja ei luovuteta ulkopuolisille ilman rekisteröidyn erillistä suostumusta, poislukien viranomaispyynnöt.

 

4. Rekisterin tietosisältö

 

Rekisteri sisältää seuraavanlaisia tietoja:

  • Yhteystiedot (nimi, yhteystiedot (puhelinnumero, sähköpostiosoite)) yhteydenottoa varten.
  • Tunnistustiedot (salasana, käyttäjätunnus sekä käyttäjän asetukset).

 

 

5. Rekisterin säännönmukaiset tietolähteet

 

Rekisterin tiedot perustuvat rekisteröityjen ITSENSÄ antamiin tietoihin. Näin ollen rekisterinpitäjä ei voi taata tietojen osittaistakaan oikeellisuutta.

 

6. Säännönmukaiset tietojen luovutukset

 

Rekisterinpitäjä ei luovuta käyttäjien henkilötietoja ulkopuolisille ilman rekisteröidyn erillistä suostumusta, poislukien viranomaispyynnöt.

 

7. Tietojen poistaminen

 

Tietoja voidaan poistaa asiakkaan vaatimuksesta. Lisäksi tietoja voidaan joutua poistamaan valvonnan seurauksena, mikäli rekisteröitynyt väärinkäyttää palvelua tai harjoittaa palvelun avulla rikollista toimintaa tms.

 

8. Rekisterin suojauksen periaatteet

 

Henkilötiedot säilytetään luottamuksellisina.


Rekisteriin pääsy rajattu käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Käyttäjien salasanat säilytetään salattuina.

yhteyshenkilö päivitetty 26.1.2015

.
Kirjoita kommentti (6 Kommentit)

Nämä säännöt on laadittu, jotta keskustelu Kalamies.comissa olisi mahdollisimman sujuvaa ja laadukasta.

Kalamies.com on kalastusaiheinen sivusto, johon kuuluvat mm. keskustelupalsta, paremmin tunnettu nimellä kalamies foorumi, sekä mahdollisuus lisätä kommentteja sivuston erillisiin artikkeleihin sekä julkaisujen yhteyteen. Keskustelupalstalla odotetaan pääasiassa keskustelua kalastusaiheisista asioista. Ylläpito ja moderaattorit (jäljempänä ylläpito) valvovat näiden sääntöjen noudattamista. Sääntöjen perusteella kirjoituksia voidaan poistaa ja kirjoitusoikeuksia peruuttaa joko määräaikaisesti tai pysyvästi.

Allaolevat säännöt on luotu keskustelupalstaa varten ja niitä sovelletaan myös muissa sivuston osissa tapahtuvaan keskusteluun, kuten esim. artikkelikommentointiin.

 

1 § Jokainen uusi käyttäjä on heti hyväksymisensä jälkeen ylläpidon erityistarkkailussa. Mikäli ylläpito toteaa käyttäjän rikkovan sivuston sääntöjä,  voidaan kirjoitusoikeudet poistaa ilman erillistä varoitusta.

2 § Viestit on kirjoitettava niille tarkoitetulle alueelle. Vahingossa tai epähuomiossa väärälle osiolle kirjoitettu viesti voidaan jälkeen päin siirtää oikealle alueelle. Vapaaseen keskusteluun (rekisteröimättömiltä piilotettu osio, nimeltään "Kalavaleet, vitsit ja paskanjauhanta") voi kirjoittaa sellaisista aiheista, jotka eivät kuulu millekään kalastus-osiolle.Tällä vapaan keskustelun alueella kirjoittajalle myös suodaan suurempia vapauksia kirjoitusten laadun suhteen.

3 § Keskustelu yhdestä aiheesta tulee käydä saman otsikon alla. Tarvittaessa ylläpito muuttaa ketjun otsikon vastaamaan aihetta. Ennen uuden otsikon avaamista kirjoittajan tulee tarkistaa otsikkolistasta tai HAKU-toimintoa käyttäen onko keskustelua aiheesta jo toisaalla.

4 § Kirjoitetuilta viesteiltä odotetaan jotain uutta sisältöä keskusteltavana olevaan aiheeseen. Miettikää hetki ennen kuin painatte ”lähetä”-nappulaa: onko viestissänne todellakin annettavaa kalasusaiheiseen ketjuun. Sisällöttömiin viesteihin puututaan erityisesti silloin, kun ne häiritsevät ketjun alkuperäistä keskustelua. Chattaamista ja muuta jutustelua varten on omat kanavansa, mm. edellä mainittu piilotettu osio.

5 § Viestien kieli- ja kirjoitusasun edellytetään olevan sellaista, että teksti on helposti luettavaa. Ota huomioon myös viestisi lukijat. Täydellistä tekstiä ei keneltäkään edellytetä.

6 § Kohtele muita kirjoittajia niin kuin tahtoisit itseäsi kohdeltavan. Henkilökohtaiset loukkaukset ovat rangaistavia.

7 § Odotamme kaikkien kirjoittajien noudattavan yleistä netikettiä ja ymmärtävän hyvän maun käsitteen. Mauttomuuksiin syyllistyneitä tullaan rankaisemaan. Voimasanojen käyttö viesteissä on sallittua; olettaen että viestissä on muutakin asiaa niiden lisäksi.

8 § Huhuja käsiteltäessä on syytä tehdä selväksi onko kyse omista arvailuista ja toiveista vai todellisista tiedoista.

9 § Trollaaminen on kiellettyä. Tällä tarkoitetaan viestejä, joilla pyritään tietoisesti saamaan lukijoiden ja kanssakirjoittajien tunteet kuohumaan. Provokatiiviset viestit ovat sallittuja elleivät ne riko palstan muita sääntökohtia. Kiinnitä kuitenkin huomiota mihin ketjuun ja mille palstalle tekstisi kirjoitat.

10 § Nimimerkin ja hänen oikean nimensä yhdistäminen tai aiheeseen liittyvä vihjailu sekä arvuuttelu ovat poikkeuksetta äärimmäisen rangaistavia.

11 § Toisen kirjoittajan tekstin lainaamisen yhteydessä tekstin muuttaminen on kiellettyä. Lainausta voi lyhentää, mutta alkuperäisen ajatuksen tulee säilyä lyhennyksestä huolimatta.

12 § Mainostaminen on sallittua VAIN sille varatuilla osioilla. Tämä koskee myös ulkopuolisia linkkejä, ks. 14 §.

13 § Kaikki Suomen laissa kielletty toiminta on kiellettyä. Tekijänoikeudella suojatun materiaalin jakamisesta, perättömien syytöksien esittämisestä ja julkisesta herjauksesta tullaan käyttäjiä rankaisemaan ankarasti. Tekijänoikeudet koskevat myös medioiden artikkeleita ja muuta materiaalia sekä niiden julkaisemista keskustelupalstalla - älä siis kopioi, vaan linkitä. Jos kopioit, varmista että sinulla on siihen lupa. Kalamies.com ei ota vastuuta kirjoituksistasi tai niihin liittyvistä kopiointioikeuksista.

14 § Allekirjoituksessa olevat linkit sekä muu teksti tulee pitää hyvien makujen rajoissa. Muistathan, että mainostamiseen on varattu omat alueensa ("Kalamiesten kaupalliset pulinat"). Ylläpito puuttuu tarvittaessa allekirjoituksiin mikäli epämääräisyyksiä havaitaan. Foorumilla on erilliset allekirjoituksen asetukset, joita ylläpito voi muuttaa siitä erikseen ilmoittamatta. (korj. 20.09.2010) 

15 § Kullakin kirjoittajalla saa olla käytössään vain yksi nimimerkki. Mikäli kirjoittajan havaitaan käyttävän samanaikaisesti useita nimimerkkejä, tullaan hänen ylimääräiset nimimerkkinsä tai harkinnan mukaan myös hänen kirjoitusoikeutensa poistamaan eikä uusia myönnetä.

16 § Ylläpito päättää harkintansa mukaan kaikkien sellaisten asioiden sallimisesta tai kieltämisestä, joita ei ole näissä säännöissä erikseen mainittu.

17 § Käyttäjien lähettämiä viestejä ei tarkasteta etukäteen, joten jokainen käyttäjä on vastuussa omista viesteistään.

18 § Kalamies.comin nimen käyttäminen kaupallisiin tarkoituksiin ilman lupaa on kielletty.

19 § Sivustolla olevan materiaalin käyttäminen ilman tekijänoikeuden omistajan lupaa on kielletty. Materiaalin käyttölupaa voit kysyä laittamalla sähköpostia osoitteeseen kalamiescom(ät)gmail.com.

 

Kalamies.comin ylläpi

.
Kirjoita kommentti (8 Kommentit)
Käyttäjän arvio:  / 0

UKK - Usein Kysytyt Kysymykset - Kalamies.comin sivusto ja käyttö

Tästä tiedostosta löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin liittyen Kalamies.comin sivustoon ja sen käyttöön...

.

Lue lisää: UKK - Usein Kysytyt Kysymykset - Kalamies.comin sivusto ja käyttö

Kirjoita kommentti (3 Kommentit)
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt