Rakentelu

Käyttäjän arvio:  / 0

Kaupastahan saa hyviä kahluukeppejä, mutta ne ovat kovin kalliita ja usein tylsän näköisiä. Sauva on vielä niin helppo rakentaa itse, ettei kannata turvautua kaupan keppeihin ellei sitten hae jotain erityistä ominaisuutta, kuten teleskooppia.


.

Lue lisää: Kalamies väsää: Kahluusauva

Kirjoita kommentti (2 Kommentit)
Käyttäjän arvio:  / 7

SYP tasapainoHurjat huhut kevennettyjen tasapainojen tehosta ovat levinneet tasapainopilkkijöiden keskuudessa jo parin vuoden ajan. Kiinnostus heräsi myös täällä Jyväskylässä värikkäiden nettikeskusteluiden pohjalta. Nimimerkkien Tinca ja Carassius taakse kätkeytyvien sankareiden mielestä kevennettyjä oli saatava siiman päähän aivan ehdottomasti, muuten ei ahven ennätykset paranisi toivotulle tasolle. Ongelmaksi osoittautuivat kevennettyjen tasareiden heikko saatavuus ja opiskelijan lompakolle korkeahko hinta. Ainoaksi vaihtoehtoehdoksi jäi siis tehdä pyytönsä itse. Ja toisaalta kun tekee itse niin tietää tarkalleen mitä saa...

.

Lue lisää: Kevennetyt tasurit

Kirjoita kommentti (7 Kommentit)
Käyttäjän arvio:  / 9
Joskus saattaa tuntua siltä, että kauppojen tasuri- tai muut lyijyviehevalikoimat eivät vastaa omia tarpeita. Tässä tapauksessa kannattaa suunnitella itse oma viehemalli, josta taas tehdään valumuotti. Muotin voi tehdä usealla eri tavalla ja tässä jutussa on selostettu valumuotin valmistus muottisilikonista. Silikonin etuja ovat hyvä valujälki, muotin hyvä kestävyys ja muotin suht helppo valmistus kotikonstein.

silikonimuotti_00 .

Lue lisää: Silikonimuotin valmistus

Kirjoita kommentti (5 Kommentit)
Käyttäjän arvio:  / 2

280px IngressikuvaPimeinä talvi-iltoina jää hyvin aikaa seuraavan avovesikauden valmisteluun ja kaikenlaiseen kalastukseen liittyvään askarteluun. Kalastusta varten suunniteltu kaikuluotainteknologia kehittyy tällä hetkellä huimaa vauhtia. Kaikuluotaimella onkin monessa veneessä yhä keskeisempi merkitys kalojen etsimisessä ja myös itse pyyntitilanteessa. Varsinkin kuhan pelaagisessa vertikaalijigauksessa, jossa on elintärkeää nähdä sekä pyyntikohteena oleva kala että jigi kaiun näytössä samanaikaisesti, kaiusta muodostuu tärkeä työkalu, jopa niin tärkeä, että mielestäni jokaisella veneessä olijalla tulisi olla käytössä oma kaikuyksikkönsä, näyttöineen antureineen. Tässä artikkelissa kerron miten kokosin oman, eri vesikulkuneuvojen välillä helposti siirreltävän erittäin laadukkaan, vertikaalijigaajan kovimmatkin vaatimukset täyttävän kaikuluotaimen.

.

Lue lisää: Rakenna kannettava jigikaiku

Kirjoita kommentti (2 Kommentit)
Käyttäjän arvio:  / 20

Tämä artikkeli on tarkoitettu oppaaksi vaapunvalmistusta aloitteleville. Myös kokeneemmat voivat siitä saada joitain uusia ideoita. Artikkelissa käydään läpi vaapunvalmistus vaihe vaiheelta alusta loppuun - suunnittelusta koeuittoon. Artikkeliin on pyritty keräämään kokoelma aloittelijalle mielestäni sopivimmista tarvikkeista ja helpoimmista menetelmistä.

.

Lue lisää: Vaapunrakennuksen perusteet

Kirjoita kommentti (6 Kommentit)
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt