Uistimet

Käyttäjän arvio:  / 0

IMG 3644Keväinen hauenkalastus yhdistetään usein kutua edeltävään suurhauenkalastukseen, jossa haetaan mätitiineiden mammojen avulla uusia ennätyskaloja. Kudun päästessä huhti-toukokuun vaihteessa käyntiin kalastajien vieheisiin iskee kuitenkin tiivistyvässä tahdissa kiukkuiset laihat, kuteneet hauet. Vaikka painoennätyksen rikkominen kuteneiden haukien kanssa onkin epätodennäköistä, on loppukevään hauenkalastus usein jopa hauskempaa kuin kutemattomien kalojen metsästäminen.

Lue lisää: Haukivieheen valinta kudun jälkeen

Kirjoita kommentti (0 Kommentit)
Käyttäjän arvio:  / 0

 

 

Syksyn 2004 ja talven 2005 aikana Vesku (aka Haukkivesku) haali monien tahojen kautta melkoisen kokoelman nk. punapäävaappuja. Niin kalastus.comin kuin kalamies.cominkin käyttäjät ottivat asian omakseen. Vesku ei ollut koskaan saanut kalaa punapäisellä uistimella ja tällä hän sai aikaan eräänlaisen kansanliikkeen kerätäkseen niin monta punapäävaappua kuin mahdollista.

.

Lue lisää: Kalamiehen kauneimmat punapäät

Kirjoita kommentti (16 Kommentit)
Käyttäjän arvio:  / 0

haukiperho 016Kalojen aktiivisuus suhteessa uistimeen

Tässä kaksiosaisessa artikkelisarjassa Tom Berg paneutuu ottivieheen valintaan ja siihen, miten olosuhteet määrittelevät vieheenvalinnan. Sarjan toisessa osassa keskitytään kalojen aktiivisuustasoihin ja niiden vaikutukseen vieheen valinnassa. Tom Berg on vieheenvalintaa helpottavan uuden Kalaguru-palvelun kehittäjä ja pitkän linjan kalamies. Kalaguru.fi

 

Lue lisää: Olosuhteet määrittelevät vieheen, osa 2

Kirjoita kommentti (0 Kommentit)
Käyttäjän arvio:  / 0

FM KalastusmuodotKalojen aktiivisuus suhteessa uistimeen

Tässä kaksiosaisessa artikkelisarjassa pitkän linjan kalamies Tom Berg paneutuu ottivieheen löytämiseen ja siihen, miten olosuhteet määrittelevät vieheenvalinnan. Sarjan toinen osa julkaistaan viikon kuluttua. 

 

Lue lisää: Olosuhteet määrittelevät uistimen värin, osa 1

Kirjoita kommentti (0 Kommentit)
Käyttäjän arvio:  / 0

Valo 6Olosuhteet vaikuttavat olennaisesti kalojen aktiivisuuteen. Valon määrällä on keskeinen rooli uistinvalintojen suhteen. Tässä artikkelissa Tom Berg pohtii valon merkitystä uistinten erottuvuuteen ja sen myötä uistinvalintaan. Tom Berg on tuoreen vieheenvalinnassa auttavan Kalaguru-palvelun tuottaja. Kalaguru-palvelun löydät osoitteesta https://kalaguru.fi

 

 

 

Lue lisää: Uistinvalinta ja valo

Kirjoita kommentti (0 Kommentit)
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt