Craft Fur Deceiver eli CFD

Käyttäjän arvio:  / 0
HuonoinParas 
Share
Tässäpä tuli mieleen, että Craft Fur Deceiver nimisen haukiperhon sitomisopasta vaihe vaiheelta ei ole vielä tullut vastaan. CFD on helppo ja nopea sitoa, ja omien kokemusteni mukaan myös erittäin pyytävä perho. Jos CFD:lle laittaa epoksipään, siitä tulee periaatteessa perusdeceiverin ja epoksipäisen perhon (esim. Slinky-perhon) risteytys. Epoksipäällä varustettuna perho saa jigimäisen, ylös-alas –liikkeen, mutta usein pää antaa perholle myös jerkkimäisen sivuliun. Alla selostan askel askeleelta miten minä sidon CFD:n, joku muu saattaa hyvinkin tehdä sen jollain aivan toisella, mitä luultavimmin paremmalla, tavalla.

. Perhon kokoamiseen tarvitset sidontapenkin, spigottin, oluen ja Manowarin Triumph of Steelin lisäksi seuraavat kamat:

-Kevlarlankaa
-Sopivia koukkuja (esim. Tiemcon 811S tai 911S)
-Pikaliimaa
-Viiden minuutin epoksia (voi tehdä ilmankin)
-Tarrasilmät (ei pakolliset)
-Schlappenia
-Craft Furia
-KimallettaAloitetaan pohjustamalla koukku. Liimat ensin alle, niin pohjustus ei lähde liikkumaan. Seuraavaksi muutama schlappen pyrstöksi. Schlappenit saa jättää pitkiksi, jolloin ne elävät paremmin vedessä. 4-5 schlappenia lienee sopiva määrä. Schlappenin sekaan voi tunkea hieman kimalletta jos näin haluaa.Tämän jälkeen otetaan Craft Fur pussista, ja leikataan siitä suikale. Älä leikkaa liian ohutta suikaletta, ohut suikale katkeaa turhan helposti. Liian paksua suikaletta taas on vaikea kiertää rungon ympärille. Suunnilleen sentin paksuinen suikale on omasta mielestäni toiminut parhaiten.Suikale kiinnitetään kokun takaosaan ja sidontalanka viedään eteen, pois tieltä. Otetaan huikka Auraa.Laitetaan koukulle hieman pikaliimaa ja kierretään Craft Fur-”zonkkeri” koukun ympärille. Karvoja on syytä nostaa neulan ja sormien avulla esille, etteivät ne jää uuden kierroksen alle. Kiinnitetään suikale langalla. Ja lisää kimalletta tietty.Jos haluaa, voi tehdä perholle erivärisen pään, edellistä kaavaa noudattaen.

Sidos lopetetaan ja varmistetaan pikaliimalla. Mikäli haluaa kevyen leijaavan perhon, se on tässä vaiheessa valmis. Toisaalta, jos haluaa hieman raskaammaan, nopeammin uppoavan perhon joka omaa välillä, yksilöstä riippuen, jerkkimäisen sivuliun, jatkaa ohjeiden mukaan:

Laitetaan Triumph of Steeliltä biisi ”Metal Warriors” soimaan. Sekoitetaan viiden minuutin epoksia (hitaampi epoksi on mielestäni ärsyttävää pitkästä kuivumis- ja valumisajastaan johtuen) ja otetaan perho käteen. Muotoillaan hammastikun avulla perholle epoksinen pää. Annetaan kovettua (Kovettuminen kestää suunnilleen kuuntelussa olevan biisin ajan). Syljen avulla voi muotoilla puoliksi jähmettyneen pään sopivaan muotoon. Death to false metal!Laitetaan tarrasilmät paikoilleen, jonka jälkeen uutta epoksia päälle. Varo laittamasta liikaa epoksia, 50g painoista perhoa on vaikeahko heittää.

Craft Fur Deceiver valmiina viettelemään niin isot mammat kuin kalakaveritkin!Share
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt