Share

Veitsi on kalastajalle ja veneilijälle perustyökalu ja sen pitäisi olla aina saatavilla eri tilanteisiin. Moni veitsi ei kuitenkaan ole ruostumaton ja kun terä pääsee kerran ruosteeseen, on sitä vaikea enää pelastaa. Wichardin veitset on suunniteltu merelliseen ympäristöön, joten ne eivät ruostu tai hapetu.

Wichard on ranskalainen vuonna 1919 perustettu erilaisten purjehdus –ja ammattimerenkulkukäyttöön tarkoitettujen varusteiden valmistaja, jonka osaamisalueena ovat myös korkealaatuiset veitset. Mallistosta löytyy erilaisia vaihtoehtoja ja me kokeilimme halvinta 19,90 euron hintaista Aquaterraa.

Tarkoituksenmukainen veitsi

Aquaterran kahvasta saa erittäin hyvän ja pitävän otteen myös märkänä. Terä tulee esiin ja lukittuu käyttöön painamalla veitsen päällä olevaa liipasinta ja se on julman terävä. Terän ilmoitetaan olevan X40Cr13-laatuista, joka käytännössä tarkoittaa sen olevan kirurginterästä.

Kalastajalle veitsi on tärkeä paitsi kalan perkuun ja siimojen katkomisen suhteen, mutta Wichard on malliltaan paremminkin sellainen, jolla voidaan katkoa verkonpaulat ja köydet potkurista, jos niin huonosti on päässyt käymään. Verkkojen suhteen kannattaa olla hereillä, sillä huonosti merkityt kotitarvekalastajien pintaverkot ovat oikeasti vaarallisia kun niihin ajetaan pimeällä.

Jokainen varmasti muistaa rautakauppaveitset, joita säilytettiin veneessä niiden omassa kotelossa. Yhden kalastuskauden jälkeen veitsien terät olivat umpiruosteessa. Wichard on loistava veneessä aina valmiina oleva veitsi, joka ei happane vaikka sitä siellä jatkuvasti säilyttäisikin. Vajaan parin kympin hinta on pieni sijoitus pitkäikäisestä veitsestä.

Hanki omasi suoraan Maritimilta

Share
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt