Share

Kaikille veneilijöille tuttu kierteinen punainen naru on roikkunut kaukosäätölaitteiden vakiovarusteena tai erillisesti uppoasennettuna jo vuosikymmenet markkinoiden ainoana vaihtoehtona valitettavan vähäisellä käytöllä. Venevarusteiden erikoisliike Maritim toimitti asennettavaksi ja testiin täysin uutta teknologiaa ja nykyaikaa edustavan Fell Marinen valmistaman langattoman hätäkatkaisijan.

Vuosittain tapahtuu useita onnettomuuksia, jossa ohjauskaapelin katkeamisesta, ajovirheestä tai muusta ulkoisesti vaikuttaneesta syystä veneen kuljettaja tippuu veteen ja vene jatkaa matkaa ilman kuljettajaa. Asianmukaisesti pelastusliiveillä varustautuneella veneilijällä on huomattavasti korkeampi mahdollisuus selvitä onnettomuudesta, mutta pelastusliivit eivät auta mikäli ilman kuljettajaa kulkeva vene ajaa veden varassa olevan päälle. Valitettavia, jopa kuolemaan johtavia onnettomuuksia tapahtuu vuosittain, vaikka onnettomuuksia voitaisiin vähentää käyttämällä hätäkatkaisijaa.

Norjalainen Fell Marine on asian ytimessä uudella langattomalla tuotteellaan

Hätäkatkaisijaa käytetään vähän juuri sen sitovuuden kannalta. Naru pitää aina kiinnittää kuljettajaan liikkeelle lähdettäessä ja irrottaa liikuttaessa pois kuljettajan paikalta. WiMEA antaa vapauden liikkua 5-10 metrin päässä veneyksiköstä kytkemällä langattoman yhteyden painamalla lähetinyksikköä ennen ajon alkua.

Asennus on yksinkertaista

Toimitimme Aqualine 545 -veneen Maritimin halliin Lauttasaareen asennusta varten marraskuun alussa ja talvi pääsi yllättämään, joten käyttökokemuksiin vesillä joudumme palaamaan keväällä 2017.

WiMEA on pakattu tyylikkääseen ja kompaktiin myyntipakettiin, joka sisältää veneyksikön, antennin, IP67-luokitellun asennuskaapelin, MOB (man over board / mies meressä) lähetinyksikön paristoineen, säädettävän rannekkeen lähetinyksikölle ja asennukseen tarvittavia liittimiä. Asennukseen vaadittava 1-3A sulake ja sulakkeenpidike eivät sisälly pakettiin. Myyntipaketin mukana tulee ohjekirja joka kirjoitettu viidellä kielellä sekä myös suomeksi.

Osoitteesta www.fellmarine.com saa perämoottorikohtaiset asennusohjeet hätäkatkaisijan toimintaperiaatteesta riippuen. Me asensimme laitteen Hondan vuoden 2008 90 hv perämoottoriin.

Asennus onnistuu vähillä työkaluilla

Tarvitaan vain ruuvimeisseli, sytytin kutistesukkaliitoksiin, abicopihdit ja kuorintapihdit sekä 52 mm reikäsaha veneyksikön kiinnittämistä varten. Asennus aloitettiin irrottamalla kaukosäätölaite ja etsimällä hätäkatkaisijan johdot. Heti alkuun saimme todeta noin 20 cm asennuskaapelin olevan aivan liian lyhyt suunniteltuun asennuspaikkaan, joten johtoja jouduttiin jatkamaan. Pidemmät johdot tuskin nostaisivat kustannuksia, joten valmistajan valinta lyhyisiin johtoihin ihmetytti.

Asennuskaapelissa on viisi johtoa, joista neljä kytketään riippuen käyttääkö perämoottorivalmistaja hätäkatkaisijassa open to stop vai close to stop kytkintä. Kyse on siis vain katkaisijan toimintaperiaatteesta. Kaksi kaapelia kytketään fyysisesti kaukosäätölaitteeseen korvaamaan mekaaninen hätäkatkaisija tai toimimaan sen rinnalla ja yksi kaapeli jää käyttämättä jonka väri riippuu moottorivalmistajasta. WiMEA voidaan myös asentaa tuplakoneasennuksessa jakajan jälkeiseen hätäkytkimeen.

Asennuspaikan määritys

Asennettavassa veneessä tulee olla uppoasennettaessa myös noin 10 cm vapaata tilaa asennustason takana antennille, joka on onneksi on taipuva. Aqualine 545 -veneessä sopiva paikka löytyi Hondan käyttöpaneelin alta kaukosäätölaitteen vierestä, mutta asennus vaati hieman sorminäppäryyttä veneen rakenteesta johtuen.

Veneyksikkö kiristyy vastapuolelta ruuvattavalla kappaleella, joka täytyy pujottaa johtojen ja antennin läpi. Porattaessa reikää jouduimme varomaan ettei pora vahingoita jo asennettuja johtoja tai pahimmassa tapauksessa hydrauliohjauksen paineletkuja.

Asensimme kaukosäätölaitteeseen tarvittavat kaksi johtoa ja pulpetin sisällä virtajohdon varustettuna 1A sulakkeella ja maajohdon veneen sähköön. WiMEA on kytkettävissä 10-32 Vdc järjestelmiin. Virtajohdot ja muut kytkennät varmistettiin mukana tulleilla abicoliittimillä, mutta koska kaikkia johtoja joutui jatkamaan ja kytkemään erillisen sulakkeen, niin liittimiä tarvittiin enemmän kuin mitä paketissa oli mukana.

Virrat päälle

Virrat päälle kytkettäessä veneyksikkö antaa piippaavan äänen ja laitteessa paloi nelipykäläinen valo, joka ilmaisee lähetinyksikön CR2032-pariston varaustilan. Valmistajan lupaa lähetinyksikölle 300 tuntia käyttöaikaa ja paristo tulisi vaihtaa 15 tunnin kuluessa kun varaustilan valossa palaa vain yksi pykälä neljästä. Laite joudutaan parittamaan kuten Bluetooth-laitteet muutenkin ja onnistuneen parituksen jälkeen yhdistäminen tapahtuu painamalla lähetinyksikön nappia kerran. Veneyksikköön syttyy tällöin vihreä valo. Totesimme asennuksen onnistuneeksi.

Yhteyden poiskytkeminen tapahtuu myös painamalla lähetinyksikön nappia ja tällöin veneyksikössä palaa punainen valo. MOB-testaaminen joudutaan tekemään vasta keväällä 2017. MOB-tilanteessa laitteen tulisi sammuttaa kone sekä antaa jatkuva äänimerkki punaisella valolla. Kuuden sekunnin päästä äänimerkki loppuu. Valo muuttuu punaiseksi ja veneeseen mahdollisesti kyytiin jäänyt matkustaja voi käynnistää moottorin sekä noutaa veneeseen pudonneen henkilön. Lähetinyksikköä voi pitää mukana sellaisenaan tai sujauttaa sen rannekkeen sisälle. Ranneke on kevyt ja koko on hieman isompi kuin aktiivisuusrannekkeissa, joissa yleensä on samanlainen kuminen pinta.

Laitteessa on myös muita ominaisuuksia

Jos lähetinyksikkö on unohtunut tai paristo loppunut niin WiMEA:n voi ohittaa. Tällöin laite ilmoittaa puuttuvasta hätäkatkaisijasta 5 sekunnin välein vilkkuvalla keltaisella valolla ja 30 sekunnin välein äänimerkillä. Toinen hyvä ominaisuus on veneyksikköä kolme sekuntia painamalla alkava tila, jossa voi poistua 2 minuutiksi 5-10 m säteen ulkopuolelle. 2 minuutin päästä veneyksikkö ottaa yhteyden automaattisesti lähetinyksikköön. Jos lähetinyksikkö ei ole 2 minuutin päästä 5-10 m säteellä niin kone sammuu.

Asennusohjeissa ilmoitettiin erikseen asennuksesta teräs- ja alumiiniveneisiin. Valmistaja ei lupaa samoja etäisyyksiä veneyksikön ja lähetinyksikön välillä teräs- ja alumiiniveneissä langattoman signaalin takia. Markkinoilla on paljon veneitä, joiden sisäkuori on valmistettu lasikuidusta ja runko metallista. Uskoakseni näissä veneissä ei mitään ongelmaa tulisi esiintyä mutta valmistajan ilmoitus kannattaa huomioida.

Fell Marine WiMEA saapuu Maritimin valikoimiin talven aikana, hintaluokka tulee olemaan noin 400-500 euroa. Esittelemme vielä toimintaa käytännössä heti ensi kauden alussa. Lisätietoa tuotteesta www.fellmarine.com

Suomenkieliseen asennusohjeeseen voi tutustua etukäteen tästä Suomenkielinen asennusohje

Teksti PASI TAPONEN
Kuvat ANTTI ZETTERBERG

Kirjoittaja on ammatiltaan merivartija.

Share
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt