Maritim-venevarustevinkit osa 8 | Ladattavat veneilylamput

Käyttäjän arvio:  / 0
HuonoinParas 
Share


Led-teknologia on tullut valaistukseen jäädäkseen. Pieni virrankulutus sekä huomattavan kirkkaat polttimot jättävät takavuosien hehkulamput varjoonsa. Venevarustetukkuri Maritim otti tälle kaudelle myyntiin näppärät USB-ladattavat veneilylamput.

Syksyllä valon määrä vähenee vauhdilla, mutta samalla myös kalantulo paranee. Hyvän syönnin sattuessa ei vesiltä malta lähteä ennen kuin on liian pimeää kalastaa. Takaisin kotilaituriin päästään useimmiten plotterin avulla, mutta veneessä on aina hyvä olla kulkuvalojen lisäksi kunnollinen lamppu.

Hyvä lamppu on apuna monessa

Kirkas taskulamppu on erittäin suotavaa pitää mukana veneessä koko ajan. Koskaan ei voi tietää milloin joutuu möyrimään veneen pulpetin alla etsimässä vaikkapa kelasta tippunutta ruuvia tai kiristämään löystynyttä akkukenkää. Myös pimeällä kotisatamaan ajettaessa on kätevää jos voi etukäteen suunnata valoa merimerkkeihin ja varmistua niiden sijainnista – plotteri kun ei kuitenkaan anna täysin aukotonta sijaintitietoa ja karttakortin päivityksestäkin voi olla aikaa.

Säänkestoa ja tehoa pienessä koossa

Maritimin valikoimista löytyvät Cree led –lampuista on tarjolla kahta eri kokoa: pienempi 163 mm/35 mm ja 280 lumenin tehoinen sekä isompi 188 mm/43 mm 500 lumenin tehoinen malli. Lamput ovat IP68-tasoisesti suojattuja, joten niillä voi tarvittaessa etsiä pohjaan jäänyttä uistintakin matalasta vedestä pinnan alla. (IP68-luokiteltu tuote kestää jatkuvan upotuksen matalaan veteen).

Lamppujen mukana tulee joko AAA tai AA-kokoiset akkuparistot, jotka voidaan ladata näppärästi USB-liittimen kautta. Lataus siis onnistuu joko kotona tai veneessä, sillä tarvittaessa USB-sovittimia löytyy Maritimin valikoimista myös veneilykäyttöön. Lampuissa on ylilataussuoja. Lampuissa on kolme valoasetusta: korkea- ja matalateho sekä 8Hz välähtely.

Lamppujen runko on kovaa säänkestävää polymeeria ja otepinta on karhennettua kumia. Polttimo-osa on alumiinia, joka kierretään tiivisterenkaan ympärille. Lamppu painetaan päälle kahvan pohjassa olevasta napista. Napin vieressä on myös alhaisen varauksen varoitusvalo. Mukana on myös rannelenkki, josta lampun voi myös ripustaa roikkumaan.

280 lumenin lamppu yleiskäyttöön

Kokomusta 280 lumenin lamppu mahtuu mainiosti taskuun ja soveltuu kaikenlaiseen syksyiseen yleiskäyttöön. Sen teho riittää myös varauksin pimeässä navigointiin hiljaisessa vauhdissa, mutta keilan pituus jää kuitenkin ehkä turhan lyhyeksi. Virrankulutus on ihailtavan pientä, yhdellä latauksella emme saaneet akkuja tyhjäksi yli 10 tunnin ulkokäytön jälkeen. Osta omasi suoraan tästä hintaan 49 euroa 280 lumenin lamppu Maritimista!

500 lumenin lamppu vaativampaan käyttöön

Tehokkaampi 500 lumenin lamppu on kooltaan kompakti, mutta ei ihan taskukokoinen. Sitä voikin hyvin säilyttää valmiina veneessä. Keltainen huomioväri tuo lamppuun ammattimaisen olemuksen. Kondenssikosteus tai sade ei ole lampulle ongelma. Lampulla saa valaistua reimarit noin 200 metrin päästä ja sen teho riittää hienosti myös silloin kun rantaudutaan pimeässä, keila on leveä. Virrankulutus on miellyttävän alhainen. Osta omasi suoraan tästä hintaan 69 euroa 500 lumenin lamppu Maritimista!

USB-ladattavat veneilylamput pähkinänkuoressa

• Valoteho: 280 tai 500 Lumenia
• Kolme valoasetusta: Korkea- ja matalateho sekä 8Hz välähtely
• Virranlähde: 4 x ladattavia 1,2V 800mA Ni-MH AA paristoja (sisältyy hintaan) tai 4 x kertakäyttöisiä AA alkaliparistoja (ei sisälly hintaan)
• Tunnistaa ladattavan virranlähteen, suojattu ylilataukselta
• Ilmoittaa kun virta on vähissä (alle 20% jäljellä)
• Musta alumiinipää
• Musta polymeerirunko mustalla kumisella tartuntapinnalla
• Vesi- ja pölytiivis (IP68)
• Hinnat 49 ja 69 euroa

Share
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt