Share

Venevarkaudet ja muu ilkivalta ovat valitettavasti kasvussa. Onneksi myös varkaita vastaan on kehitetty hyviä keinoja ja laitteita. Geosafe on nimi, joka kannattaa painaa mieleen.

Moni kalastaja säilyttää venettään trailerilla ja kuljettelee sitä tarpeen mukaan. Venettä säilytetään joko kotipihassa tai venekerhon säilytysalueella. Juuri trailerin päällä oleva vene on varkaille helppo saalis, sillä kitalukon murtaminen ei kestä asianmukaisilla työkaluilla kovinkaan kauaa. Vene voi myös hävitä laiturista hinaamalla ja sitten moottori voidaan irrottaa rauhassa jossain suojaisessa paikassa.

GeoSafe on hälytin, paikannin, henkilökohtainen turvahälytin

Ruotsissa kehitetty GeoSafe tarjoaa veneenomistajille helpon tavan valvoa omaisuuttaan. Idea perustuu GPS:n määrittämään sijaintiin, joka tunnistaa veneen liikkumisen luvatta erikseen säädetyn turva-alueen ulkopuolella.

Laite on käytännössä pieni mokkula, joka asennetaan veneeseen sellaiseen, paikkaan, josta varkaat eivät sitä heti äkkää. GeoSafea hallinnoidaan näppärästi älypuhelinsovelluksen kautta ja käytännössä laite tarvitsee toimiakseen vain virtaa veneen akusta sekä SIM-kortin, jota se käyttää lähettäessään tietoa omistajan älypuhelimeen. Myyntipaketissa tulee mukana myös sireeni, mutta sitä emme kytkeneet, sillä tilanne on kiusallinen, jos se rupeaa vahingossa soimaan.

Tarvittaessa paikannin tai lasten turvahälytin

GeoSafe-laitetta voidaan käyttää myös paikantimena. Oman sovelluksen avulla voidaan tarkistaa Googlen karttapohjalta missä GeoSafe liikkuu.

Lapsille turvahälytin

Laite on varustettu myös SOS-napilla. Laitteen voi antaa vaikka lapsille mukaan ja SOS-painiketta painettaessa laite lähettää jopa kuuteen älylaitteeseen sijainnin ja hätäilmoituksen.

Monikäyttöinen hälytystoiminto

GeoSafe-hälyttimen mukana toimitetaan magneettikytkin, jota voidaan käyttää esim. minkä tahansa luukun valvontaan. Samaan piiriin voi kytkeä useita antureita tai vaikka erillisen pilssiveden hälyttimen (ostettava erikseen), jolloin saat hälytyksen, jos pilssiin kerääntyy vettä.

Asennus veneeseen ja käyttö

Heti ensimmäiseksi tulee hankkia SIM-kortti. Helpoiten tämä käy ostamalla pre paid –liittymän, joita saa jopa 5,90 eurolla esimerkiksi R-Kioskeilta. Ilman SIM-korttia laite ei pysty lähettämään tietoa omistajan älypuhelimeen.

Asennus on helppoa. Mikäli et kytke sireeniä, täytyy GeoSafe vain kiinnittää akun napoihin. Tätä varten kannattaa ostaa hyvät liittimet sekä tehdä liitoksista vedenpitäviä kutistesukan avulla. Laitteen omat johdot ovat pienestä käyttövirrasta johtuen varsin ohuita, joten varovaisuus kannattaa.

GeoSafen voi kiinnittää omaan telineeseen esimerkiksi pulpetin sisäpuolelle tai akkulaatikkoon. Pääasia on, ettei laitetta heti äkkää.

Akusta GeoSafeen tuleva liitin ei välttämättä pysy kiinni kovassa rytkytyksessä, joten tämän varmistimme vahvalla teipillä. Kun laite on saatu akkuun kiinni ja sopiva paikka löydetty, se pitää rekisteröidä käyttöön.

Toiminnot hoituvat älypuhelimella

GeoSafea hallinnoidaan älypuhelimen välityksellä ja sitä varten täytyy ladata ilmainen sovellus joko Androidille tai iOS-laitteille.

Kun sovellus on ladattu, se käynnistetään ja oma GeoSafe rekisteröidään käyttämällä paketissa olevaa sarjanumeroa (SN eli serial number). Käyttäjäksi voidaan laittaa useampiakin, mutta pääkäyttäjä (master) pääsee aina kaikkiin tietoihin käsiksi.

Laite nimetään haluamallaan nimellä ja ilmoitetaan pre paid numero sekä oman liittymän numero. Näin GeoSafe tietää mihin puhelimeen viestit lähetetään.

Kun kaikki tarvittavat tiedot on syötetty, ohjelma kysyy tallennetaanko tiedot. Painaessa ok, päästään takaisin järjestelmän hallintaan. Tämän jälkeen asennetaan turva-alue, joka voi olla kaikkea 200 metrin ja noin 65 kilometrin väliltä.

Turva-alueen ulkopuolelle jouduttuaan laite lähettää automaattisesti hälytyksen. Hälytyksen muoto voidaan valita joko vain Bluetoothin tai tekstiviestin tai kummankin kautta. Nyt veneen sijaintia voidaan tarkastella Google Mapsin pohjalla sovelluksessa.

GeoSafen kytkentä päälle/pois onnistuu kätevästi painamalla lukon kuvaa, jolloin se syttyy punaiseksi. Saat samalla viestit ARMED ON ja ARMED OK, jotta tiedät, että hälytys on päällä. Pois kytkentä on yhtä helppoa: painetaan auki olevan lukon kuvaa ja saatuasi viestit DISARMED ON ja DISARMED OK voi olla varma, ettei turhaa hälytystä tule.

GeoSafen asennuksen jälkeen kannattaa myös kysyä vakuutusyhtiön kantaa mahdollisen maksun alennukseen, ainakin Ruotsissa vakuutusyhtiöt ovat antaneet alennusta GeoSafen omistajille.

Mainio laite

GeoSafen asennukseen ja järjestelmän konfigurointiin meni yhteensä aikaa noin kolme varttia silloin kun erillistä sireeniä ei asennettu. Älypuhelimella toimiva käyttöjärjestelmä on selkeä ja opastaa jokaisessa vaiheessa. Kun asetukset on saatu kerralla kuntoon, ei muuta tarvitse enää tehdä. 5,90 euron Pre paid –liittymässä on saldoa riittävästi vähintään yhteen kauteen ja saldon lisääminen on helppoa kaikilla operaattoreilla. Suosittelemme!

Myyntipaketti sisältää:
• GeoSafe-laite
• asennusteline
• 12 V Piezo-sireeni
• sisäänrakennettu GPS
• johtosarja
• käyttöjännite 5 - 50 V
• SIM-korttipaikka
• 2 erillistä kytkinsisääntuloa
• magneettikytkin
Hanki GeoSafe helposti Maritimista hintaan 159 euroa. -->Maritimin verkkokauppa
Share
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt