Maritim venevarustevinkit osa 4 | SaniDry kosteussieppari

Käyttäjän arvio:  / 0
HuonoinParas 
Share


Jokainen veneenomistaja tietää kuinka kosteus tiivistyy (kondensoituu) veneen eri osiin. Kosteuden tiivistymisen huomaa parhaiten aikaisin keväällä ja syksyllä kun yöt alkavat viiletä. Kosteus tuottaa pikkuhiljaa erilaisia pienempiä ja isompia harmeja. Esimerkiksi lasikuituun alkaa muodostumaan pieniä homepilkkuja, kaikki tekstiilit kuten pelastusliivit alkavat keräämään hometta ja ajan kuluessa myös suojaamattomat sähkölaitteet ja niiden osat hapettuvat.

 

 

Kosteudesta ei pääse täysin eroon, mutta siihen on tehokas torjuntakeino

SaniDry on italialainen kosteuden poistoon kehitetty tuote. Sen toiminta perustuu paketissa sisällä oleviin kalsiumkloridikiteisiin. Kiteiden päällä on ohut kalvo, joka edistää kosteuden pääsemisen säiliöön, mutta ehkäisee sen poistumista. Kosteus ei myöskään pääse pois vaikka SaniDry kaatuisi. SaniDryn sieppaama kosteus sitoutuu kalsiumkloridikiteisiin, jonka huomaa siitä, kun kiteet tarttuvat toisiinsa kiinni.

Käyttö on helppoa

SaniDry on saatavilla kahdessa eri koossa, noin A4 ja A5 paperiarkin kokoisena. Ympäröivä kääre poistetaan ja tuote on valmiina käyttöön. Mukaan voi hankkia vielä erillisen suojakotelon, jolloin SaniDry voidaan sijoittaa mihin tahansa veneessä ja ei tarvitse varoa, jos päälle tulee vaikkapa kalastusvarusteita tai muuta tavaraa.

Moni ei halua homelaikkujen takia säilyttää esimerkiksi paukkuliivejä veneessä, mutta SaniDryn avulla liivit voi jättää huoletta veneeseen. Koejakson aikana 6.4.-3.5.2016 liiveissä ei ollut minkäänlaisia merkkejä kosteudesta tai homeesta. Veneen säilytystiloista lähti SaniDryn avulla myös ummehtunut tuoksu eikä A4:n kokoinen muutaman sentin paksuinen tuote vie tilaa juuri ollenkaan.

Kun SaniDry on kerännyt itseensä niin paljon kosteutta, että lisää ei enää mahdu, sen voi hävittää normaalin talousjätteen mukana. Kosteuden kertyminen ottaa aikaa, joten isommalla versiolla pärjää mainiosti ainakin yhden kalastuskauden. Kuukauden aikana kosteutta kertyi varsin pieniä määriä, mutta syksyllä tilanne voi olla toinen.

Hinta on 9,90 euroa (250g) & 15,90 euroa (500g).

Suojakotelo hankitaan erikseen. Se on saatavilla 250 g mallille, hinta on 7,90 euroa.

Voit ostaa SaniDryn suoraan täältä: http://maritimshops.fi/fi/tuotteet/55996623/sanidry

Share
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt