Share

Ultraflex_hydrauliohjauspakettiYstäväni olivat jo pitkään taistelleet jäykäksi menneen kaapeliohjauksen kanssa, joka on tuttu tilanne monelle kalamiehelle. Ohjauspesän sisälle pääsee likaa, ohjauskaapelin tiivisteet pettävät päästäen lian ja mahdollisesti veden kaapelin sisälle. Ajan kanssa jokainen kaapeliohjaus tulee tiensä päähän.

.

Mahdollisuutena on vaihtaa joko kaapeli, ohjauspesä tai molemmat tai pistää hieman enemmän rahaa tiskiin ja korvata kaapeliohjaus hydrauliohjauksella. Hydrauliohjausta puoltavat jo turvallisuussyytkin. Katkennut ohjauskaapeli heittää moottorin ääriasentoon ja kuljettajasta tulee matkustaja, seikka joka voi olla kovassa vauhdissa kohtalokas. Hydrauliohjauksella ei ole myöskään jäätymisriskiä syysmyöhään kalastettaessa.

Scout Sportfish 175 ja Yamaha 80 hv -venepaketti

Kaapeliohjaus päätettiin korvata Maritimin kampanjatuotteena olevalla Ultraflex-hydrauliohjaussarjalla. Sarja on luokitettu 115 hv asti, mikä on myös suurin sallittu koneteho Scout Sportfish veneellemme. Paketissa on työyksikkö, öljyt, rumpu, letkut (6 m), joissa on toisessa päässä kiinteät ja toisessa päässä ruuvattavat liittimet, jolloin letkut voi lyhentää helposti sopivan kokoisiksi. Työ päätettiin tehdä veneen ollessa vedessä, mutta kaikissa veneissä tämä ei välttämättä onnistu.

Ohjauskaapelin vaihto

Tästä lähdettiin: vanha kaapeliohjaus oli melkoisen tahmea ja oli selkeästi tiensä päässä, moottorissa oli myös pulttilukko

Sarjassa on hyvät ohjeet ja lista tarvittavista työkaluista

Asennus aloitettiin poistamalla ohjauspyörä ja vanha ohjauspesä. Ohjauspyörä on hyvin usein hapettunut kiinni ohjausrattaan akseliin, mutta hyvä vinkki on lyödä vasaralla akselin päähän voimalla samalla ohjauspyörää nostaen. Se lähtee irti ilman raskaampia työkaluja tai ulosvetäjiä. Akseli kannattaa suojata mutterilla, jotta akselin kierteet eivät vaurioidu.

Ohjauskaapelin vaihto

Ohjauskaapelin vaihto

Ohjauskaapelin vaihto

Asennus aloitettiin poistamalla ohjauspyörä ja vanha ohjauspesä

Hydraulisen ohjauspesän kiinnittäminen veneeseen

Ultraflexin ohjauspesä oli halkaisijaltaan hieman edellistä suurempi, joten asennusreikää suurennettiin poraamalla ensi halkaisijan vaatima reikä 3 mm poralla, sen jälkeen 5 mm poralla ja yhdistäen poranreiät. Reikäsahan käyttö olisi vaatinut aluslevyn käyttämistä ja lopputulos olisi ollut totta kai siistimpi. Ohjauspesä kuitenkin peittää asennusjäljet.

Ohjauskaapelin vaihto

Ohjauskaapelin vaihto

Ohjauskaapelin vaihto

Asennusreikää suurennettiin poraamalla ensi halkaisijan vaatima reikä 3 mm poralla, sen jälkeen 5 mm poralla ja yhdistäen poranreiät

Ohjauskaapelin vaihto

Ohjauskaapelin vaihto

Asennettu ohjauspesä peittää asennusjäljet

Ohjauskaapelin poistaminen

Ohjauskaapelin poistaminen moottorista olisi vaatinut moottorin irrottamisen ja veneen nostamisen. Koska kaapeli oli jo vanha ja sen matka tulisi päätymään jätelavalle niin ohjauskaapeli poistettiin ahtaasta paikasta leikkaamalla se rälläkällä rikki. Jos moottorikaivo olisi ollut leveämpi niin ohjauskaapeli olisi mahtunut tulemaan pois pelkästään vetämällä.

Ohjauskaapelin vaihto

Kaapelin irroitus tapahtuu avaamalla moottorissa kiinni oleva mutteri

Vanhan kaapelin mukana vedettiin hydrauliletkut kiinteät liitinpäät edellä moottorikaivoon ja siten vanha ohjaus oli kokonaan poistettu. Hydrauliletkut kannattaa kiinnittää vanhaan vaijeriin huolella nippusiteillä ja teipillä, koska letkujen pujottaminen menee todella hankalaksi, jos niitä ei kuljeteta vanhan vaijerin mukana ohjauspulpettiin. Terävät kulmat kannattaa pyöristää teipillä juokseviksi.

Ohjauskaapelin vaihto

Vanhan kaapelin mukana hydrauliletkut vedettiin kiinteät liitinpäät edellä moottorikaivoon ja siten vanha ohjaus oli kokonaan poistettu

Työsylinterin kiinnittäminen moottorin jalustaan

Tässä vaadittiin tiukkaa asennusohjeiden seuraamista ja suurin virheen vaara oli työkalujen tai osien tippuminen veteen. Ohjeet olivat todella selkeät, joista kiitos Ultraflexille. Kun työsylinteri on kiinnitetty moottoriin ja ohjaussylinteri ohjauspulpettiin niin hydrauliletkut lyhennettiin ohjauspulpetin päästä määrämittaiseksi. Liittimet kiinnitettiin ja liitokset varmistettiin. Huolehdimme myös siitä etteivät letkut mene lyttyyn missään vaiheessa kun moottoria käännetään ääriasentoihin.

Viimeistelyvaihe ja toimivuuden kannalta tärkein vaihe eli järjestelmän ilmaus

Paketissa tuli mukana ohjauspesään kiinnitettävä sovitekappale, jolla toisen mukana tulleista hydraulinestepulloista sai kiinnitettyä ohjauspesään kiinteästi ja jopa nuppineula, jolla sai estettyä alipaineen järjestelmästä. Järjestelmä ilmataan syöttämällä ohjauspesään hydraulinestettä ja poistamalla sitä moottorin päästä työsylinteristä avonaiseen pulloon yksi puoli kerrallaan.

Ohjauskaapelin vaihto

Ohjauskaapelin vaihto

Järjestelmä ilmataan syöttämällä ohjauspesään hydraulinestettä ja poistamalla sitä moottorin päästä työsylinteristä avonaiseen pulloon yksi puoli kerrallaan

Ohjauspyörää käännetään ääriasentoon kunnes liittimen ilmausruuvista ei tule enää ilmaa vaan pelkkää nestettä. Sama toistetaan toiseen ääriasentoon ja mielellään pariin kertaan. Ohjaus toimii vaikka järjestelmässä olisi hieman ilmaa, mutta täysin ilmaton järjestelmä reagoi ohjauspyörän pieniinkin liikkeisiin.

Ilmauksen jälkeen voidaan kiinnittää läpivientikumien nippusiteet, laittaa ilmausruuvien suojatulpat paikalleen ja pyyhkiä huolella valuneet hydraulinesteet. Asennuksen viimeistely tapahtuu laittamalla Ultraflex-tarrat kiinni työsylinteriin ja ohjauspesän hydraulineste säiliön korkkiin.

Ohjauksen toimivuus kannattaa tarkistaa kaikissa ääriasennoissa

Hydrauliohjauksen ohjausvarret tai työsylinteri eivät saa osua mihinkään kiinteää moottoria käännettäessä tai moottoria ylös trimmattaessa. Scout 175 Sportfish -veneeseen oli asennettu pulttilukko moottorin varastamisen ehkäisemiseksi. Huomasin asennuksen loppuvaiheessa, että työsylinteri ottaisi kiinni pulttilukkoon moottoria ylös trimmatessa.

Ohjauskaapelin vaihto

Asennuksen jälkeen kannattaa ohjaus kokeilla huolellisesti ääriasennosta toiseen, myös trimmaten

Moottorin trimmimoottorin voima rikkoo helposti työsylinterin ja koko asennus olisi ollut turha ellei tätä olisi huomattu. Onneksi pulttilukon saa myös kiinnitettyä toiselle puolelle perälautaa ja ongelmasta päästiin eroon tällä pienellä muutoksella.

Asennukseen meni yhdeltä mieheltä huolella tehtynä yhteensä kuusi tuntia. Lopputulos ohjauksen keveydessä ja täsmällisyydessä on kuin yö ja päivä, joten suosittelen päivittämään vanhat kaapeliohjaukset turvallisempaan hydrauliohjaukseen.

Ohjauskaapelin vaihto

Myyntipakkauksessa on kaikki tarvittava kunnon ohjaukseen

Ultraflex-hydrauliohjaus 115 hv koneille asti Maritim 2015 kampanjatuotteena 579 euroa (svh.699 euroa)

Osta omasi suoraan täältä: http://kauppa.maritimshops.fi/fi/hydr.ohjaus-alle-115hv/9513200001/dp?openGroup=1923266

Teksti ja kuvat Pasi Taponen.

Share
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt