Viikon venevaruste osa 5/2015: KeelShield-kölisuoja

Käyttäjän arvio:  / 0
HuonoinParas 
Share

280px Maritim keelshieldUseimmiten lasikuituisen kalastusveneen heikko kohta on köli, joka joutuu ottamaan vastaan koviakin tärskyjä. Näin kävi myös meille syksyisillä meritaimenkivikoilla. Lopputuloksena oli ammottava reikä kölissä. Lasikuidun paikkaaminen vaatii paljon aikaa, tilaa ja rahaakin joten päätimme että jatkossa suojaamme kölin, mahdollisten vahinkojen minimisoimiseksi.

.

 

Vaihtoehtona oli kölirauta, tai muovinen tarrapohjainen suojus. Valitsimme muovipohjaisen ratkaisun, sen asentamisen helppouden ja paremman suojauspinta-alan takia. Päädyimme amerikkalaisten paljon käyttämään KeelShield-kölisuojaan, jota kehuttiin toimivaksi ratkaisuksi.

Esivalmistelut

Ennen asennusta rajataan teipillä suojan peittämä alue. Alue hiotaan kevyesti paketin mukana tulevalla karhunkielellä ja tämän jälkeen voidaan ryhtyä putsaamaan kölisuojalle teipillä rajattua tilaa. Valmistajan ohjeissa pintojen asennus lämpötilan täytyy olla minimissään 22 celciusta.

Paketin mukana tulee isopropyylialkoholia sisältäviä pyyhkeitä, jolla suojattava alue putsataan huolellisesti. Tämän jälkeen alue kyllästetään liiman aktivointiaineella, joka löytyy myös KeelShield-paketista.

Asentaminen

Itse tarra on jaettu kolmeen osaan, joista keskimmäinen kölin keskelle asetettava kiinnitetään ensimmäiseksi. Kiinnitys tehdään avaamalla tarraa vain muutamia senttejä kerrallaan ja painamalla tarra tiukasti paikoilleen paketin mukana tulevalla lastalla.

Asennus oli yllättävänkin vaivaton ja nopea toimenpide. Olin aluksi hiukan skeptinen liiman pitävyydestä, mutta nyt kun suoja on ollut kovassa käytössä pari kuukautta ja pitänyt erinomaisesti paikallaan, niin olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen. Hintakin on varsin edullinen, alkaen 149 euroa.

Teksti ja kuvat Kari Lossi.

Tutustu KeelShieldiin valmistajan sivuilla

http://www.gator-guards.com/keelshield-keel-guard/

Osta tuote suoraan täältä:

http://kauppa.maritimshops.fi/fi/keelshield-kolisuoja-5-valkoinen/9516019205/dp?openGroup=2869213

Share
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt