Share

10-osainen kalastajan venevarustesarjamme alkaa. Kannattaa seurata sarjaa täällä sekä kalamies.comin & Kalastus-lehden Facebookissa – luvassa jälleen skabaa, jossa huimia palkintoja!

.

Tuskinpa kukaan aktiivinen venekalastaja on voinut välttyä kivikosketukselta. Jos ei matalissa rannoissa, niin sinne mentäessäkin on monta vaaran paikkaa ja etenkin hämärissä olosuhteissa kolhun riski kasvaa. Tutuilla vesilläkin voi kolhu sattua esimerkiksi matalan veden aikaan tai silloin kun ajattelee ”oikaisevansa tuosta tutusta paikasta”. Kalaevän tarkoitus on pitää vene kulkusuunnassa etenkin silloin jos vene hyppää hieman aallosta. Ilman evää ohjattavuus kärsii muutenkin kovemmissa nopeuksissa. Pienet kolhut eivät juurikaan haittaa, mutta kun evästä tippuu puolet pois, on hitsarin apu tarpeen. Se taas aiheuttaa pakollisen tauon kalastuskauteen ja loven lompakkoon ellei hitsipilli pysy omissa käsissä.

Vaikka keulakoneet ovatkin yleistyneet ja matalissa rannoissa pystytään hiipimään keulakoneen avustamana, täytyy ison koneen olla kuitenkin alhaalla, jotta perä ei elä omaa elämäänsä. Iso kone on siis jatkuvasti alttiina kolhuille.

Gator Guards on amerikkalainen valmistaja, jonka SkegShield -kalaeväsuojat ovat kestävämpiä kuin yksikään alkuperäinen perämoottorin evä. SkegShieldit on valmistettu ruostumattomasta teräksestä. Eväsuojan avulla pystytään helposti suojaamaan perämoottorin evä tai uudistamaan se, sillä suoja voidaan kiinnittää esimerkiksi puolesta välistä katkenneen evän tilalle. Helppo tee-se-itse asennus, jossa ei poraa kummempia työkaluja tarvita. Evässä on vedenpoistoreikä korroosion ehkäisemiseksi. 169 euron hinta on pieni summa käytännössä ikuisesta kalaevästä.

Katso asennus oheisesta videosta:

Osta omasi täältä (valikoi evä moottorisi mukaan)

http://kauppa.maritimshops.fi/fi/skegshield-evasuoja-rst-ss00504/9519040160/dp?openGroup=2112691

Lisätietoa valmistajasta

http://www.gator-guards.com/

Share
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt