Viikon venevaruste, osa 4

Käyttäjän arvio:  / 1
HuonoinParas 
Share

Marine Stereo Bluetooth pyöreä veneradioKalamies.com ja venevarusteiden aarreaitta Maritim veneilijän verkkokauppa tarjoavat joka viikko kesäkauden ajan uuden kalaveneisiin ja miksei muihinkin veneisiin sopivan varusteen esittelyn. Luvassa on aiheeseen liittyviä skaboja Kalamies.comin Facebookissa ja paljon hyviä vinkkejä onnistuneeseen veneilyyn.

VIIKKO 4

.

 Marine Stereo Bluetooth pyöreä veneradio

Veneradio asennettiin 90 hevosvoiman Hondalla varustettuun Aqualine 545 –veneeseen, jonka omistajalla oli jo kahden venekauden kokemus vastaavasta veneradiosta. Veneradio on merkitön bulkkituote, jota myydään varmaankin monen valmistajan nimellä hieman eri ulkonäöllä.

Radio sisältää vahvistimen ja ulostulon neljälle kaiuttimelle. Kaiuttimet ovat perus 80W valkoiset venekaiuttimet, jossa kaiutinelementin edessä on kalvo vesisuojana. Edeltävä radio oli hyvin samanlainen ulkonäöltään, mutta ominaisuudet olivat lisääntyneet muutaman vuoden aikana.

Radioon sai kytkettyä neljä kaiutinta joten alkuperäisiä kaiuttimia ei korvattu uusilla vaan veneeseen asennettiin toinen kaiutinpari. Lisänä oli tullut lisääntynyt vahvistusteho 4 x 45W sekä mahdollisuus kytkeä esimerkiksi älypuhelin 3,5mm audioliittimellä tai Bluetooth-yhteydellä.

Itse radio oli asennushalkaisijaltaan hieman isompi, joten vanhaa asennusreikää jouduttiin hiomaan porakoneen hiontaterällä, jotta laite saatiin sovitettua. Itse asennus oli yksinkertaista.

Asennusreiän avarrus

Vanhaa reikää isommaksi

Ohjeet kytkentöihin olivat asiallisesti hyvillä kuvilla varustettuja. Kytkentöihin kiinnitettiin erityistä huomiota. Kaiutinpiuhat ja virtapiuhat yhdistettiin kutistesukkapuristeliitoksilla. Kytkentöjä tulee paljon ja itse laitteen takaa tulee kiitettävä piuhanippu, joista jäi vain USB-liitin ja audio-sisääntulo kytkemättä.

Piuhaviidakko

xx

Kaiuttimien asennus yksikertaista

Paketin mukana tulee paperi, jossa on asennusreiän mallikuva. Säädettävällä reikäterällä leikattiin lasikuituun oikean kokoinen asennusreikä. Vesitiiviys reunoilta varmistettiin Sikaflexillä ja kaiutin asennettiin neljällä ruuvilla. Kaiutinpiuhojen asennus noudattelee värikoodia jossa + piuha kytkentään kaiuttimen + napaan, – napaan toinen piuha.

Kaiuttimille porataan ensin reiät

Kaiuttimille tehty reikä

Asennettu kaiutin

Asennettu kaiutin

Käyttö

Radion äänenlaatua vanhaan on mahdotonta vertailla mutta käytettävyys on vähintään yhtä yksinkertaista kuin aikaisemmin. Laitteessa on seitsemän nappia joten toiminnot oppii helposti ilman ohjekirjaakin. Laitteeseen tulee uudessa mallissa herätevirta, joka muistaa edellisen radiokanavan/kappaleen kun laite suljetaan välissä.

Radion näyttö ei anna RDS-tietoja. Pelkästään taajuus näkyy, muttei radiokanavan nimi. Bluetooth yhteys älypuhelimeen on todella nopea ja kantama enemmän kuin riittävä avoveneeseen. Itse laitteesta voi myös vaihtaa seuraavaan kappaleeseen, joten älypuhelimen voi pitää vaikka vesisuojassa takin sisällä ja kuunnella omaa musiikkia esimerkiksi Spotifyn tai nettiradion kautta. Mahtavaa!

Poppia kännykästä veneradioon

Voit esim. kuunnella kännykkääsi talletettua musiikkia veneradiolla

Radion kautta tulee myös ilmoitus viesteistä, mutta ainakin oma puhelimeni tajuaa radion Hands Free laitteena, jolloin saapunut puhelu kuuluu kaiuttimista mutta omaa ääntä ei saa kuuluviin.

Audio sisääntulo mikrofonilla korjaisi varmaan tämän, mutta sen asentaminen koettiin tarpeettomaksi. Taustavalo on vihreä, mutta omaan makuun punainen sopisi paremmin laitteen ulkonäköön ja ei häiritsisi hämäränäköä niin pahasti. Taustavalo on onneksi aika himmeä, joten kyse vain ulkonäköseikasta joka ei vaikuta navigointiin.

Veneradio maksaa Maritimin verkkokaupassa 129 euroa ja sen voi ostaa suoraan tästä: http://kauppa.maritimshops.fi/fi/pyorea-veneradio-87mm-asennusaukk./9514600904/dp?openGroup=2675315 (PYÖREÄ VENERADIO 87MM ASENNUSAUKK.Tuotenumero: 9514600904)

 Veneradio

 

Lisää viikon venevarusteita löydät täältä.

Share
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt