Share

Lowrance HDS Gen2 Touch kosketusnäyttö plotteriLowrancen uusi kosketusnäytöllinen monitoimiplotterimallisto: Lowrance HDS Gen2 Touch

 

Kosketusnäyttö tuntuu olevan päivän sana myös kalastuselektroniikassa. Nyt kosketusnäytöt ovat ilmestyneet myös Lowrancen tuotteisiin ja mallisto kulkee nimellä Lowrance HDS Gen2 Touch. Kalamies.com oli paikalla kun Lowrance esitteli laitteita Kreikan kirkkaissa vesissä.

 

Touch-mallisto on pääpiirteissään jo aiemmin esitellyn Gen2-malliston evoluutio. Ehkä merkittävimmät erot Gen2:een ovat kosketusnäyttö sekä 7, 9 ja 12-tuumaiset näytöt. 12-tuumainen on suurin mitä Lowrance on koskaan valmistanut, muttei kuitenkaan markkinoiden suurin, sillä Raymarinella on yli 15-tuumainen laite. Gen2-mallisto jatkaa edelleen Touch-malliston rinnalla, joten kalastajille tulee entistä enemmän valinnanvaraa.

 

 

.

 

Lowrance HDS Gen2 Touch käytössä

 

Laitteiden näytöt ovat erittäin tarkkoja ja kuvasuhde on 16:9, kun Gen2-mallistossa se on 4:3. Laitteiden koko ei kuitenkaan ole kasvanut näytön koon myötä, joten Touchin voi hyvin asentaa vanhemman laitteen asennusaukkoon. Kosketusnäyttö on puhelimien ja kilpailijoiden mallien tapaan kapasitiivinen eli sitä ei voi käyttää kalastushanskat kädessä. Tätä varten laitteessa on perustoimintoja varten perinteiset näppäimet.

 

Käyttöliittymään on käytetty erityisen paljon aikaa. Pääsuunnittelija John Scott kertoikin, että se on ollut ulkoisen designin ohella eräs eniten aikaa vieneistä kokonaisuuksista. Käyttö onkin tosi helppoa, sillä aloitustilan voi muokata mieleisekseen ja siihen pääsee missä vaiheessa tahansa yhtä nappia painamalla.

 

 

Lowrance HDS Gen2 Touch

 

Lowrance HDS Gen2 Touch

Lowrance HDS Gen2 Touch

 

Lowrance HDS Gen2 Touch -plotterin näytölle saa mahtumaan mukavasti informaatiota

 

 

Lowrance HDS Gen2 Touch

 

Lowrance HDS Touch plotterin käyttöliittymä näyttää selkeältä

 

Näyttöön on koosta riippumatta mahdollista ottaa neljä inforuutua mukaan, ne voidaan helposti raahata näkyville drag and drop –tyylisesti. Kalastajalle tyypilliset ruudut voivat olla esimerkiksi kaiku, plotteri, moottorin tila ja vaikkapa tutka. Vaihtoehtoja on kymmeniä oman maun mukaan.

 

Lowrance HDS Gen2 Touch

 

 

 

Lowrance HDS Gen2 Touch tutkakuva

 

Lowrance HDS Gen2 Touch "Structure scan" kuva

 

Lowrance HDS Gen2 Touch tutkakuva

 

Zoomissakin löytyy

 

 

Lowrance HDS Gen2 Touch plotterit ovat täysin verkotettavia: 7" mallissa on yksi ethernet-portti ja isommissa veljissä niitä löytyy kaksi. Samoin on SD-korttipaikkojen suhteen. 9" ja 12"-tuumaisissa on lisäksi vielä videon sisääntulo. Laitteet käyttävät Navionicsin karttoja ja niissä on sisäänrakennettu Structure Scan –ominaisuus vakiona.

 

Touch-mallisto on kaupoissa vielä tämän syksyn aikana ja hinnat ovat seuraavat:

 

Näytön koko
(tuumaa)
Malli Hinta
7 HDS-7M-Touch
1395€
7 HDS-7-Touch
1795€
9 HDS-9M-Touch
2595€
9 HDS-9-Touch
2895€
12 HDS-12-Touch
3795€
12 HDS-12M-Touch 3495€

 

 

 

Lowrance HDS Gen2 Touch testivene

 

Testivene

 Lowrance HDS Gen2 Touch esittelyvideo (katso Youtubessa)

 

Valmistajan sivut: Lowrance HDS Gen2

 

 

Share
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt