Share
Alumiinivene

Tuli sitten hommattua jenkkikalavene, joka on materiaaliltaan alumiinia ja tietysti niittaamalla kasattu. Tunnetusti tällaisten veneiden pohja ei varsinkaan terävässä aallokossa kovaa paukutettaessa kestä kauaa ja ne alkavat vuotaa pohjan niittauksistaan. Omassa Starcraft 160 mariner -veneessämme on toista tuhatta niittiä vesilinjan alapuolella. Vene ei vielä vuotanut mutta siinä oli melkoisesti potentiaalisia vuotokohtia... Pohjan saaminen vedenpitäväksi on toteutettavissa usein eri keinoin. Niittien kiristäminen, niittien hitsaaminen, kuidutus ja pinnoitus maalaamalla ovat varmasti yleisimpiä. Sanomattakin selvää, että näistä vaihtoehdoista maalaaminen kuulostaa vaivattomimmalta. Muihin konsteihin sen enempää tutustumatta koimme em. konstin tutustumisen arvoiseksi ja törmäsimme nopeasti

. TKR-coatings nimisen yrityksen tuotteeseen - Peruspinnoitteeseen. Kyseinen tuote on yksinkertaistetusti selitettynä maalattavissa olevaa kaksikomponenttista muovia joka muodostaa pinnoitettavan pinnan päälle vettä pitävän kalvon. Peruspinnoitetta käytetään mm. peltikatoissa. Se on suhteellisen kovaa mutta elastista.

Alumiiniveneen löysä niitti

 

Löysä niitti


Päädyimme siis ko. tuotteeseen, jota on valmistajan mukaan aikaisemminkin hyvällä menestyksellä käytetty mm. niitatun veneen pohjan pinnoittamiseen. Liemet tilattiin ja pohjan puhdistustyö aloitettiin. Meidän tapauksessamme pinnoitteen toimittaja suositteli pohjan puhdistamista maaleista - alumiiniin saakka. Pientä epäpuhtautta sai kuitenkin jäädä, joten esim. kemikaaleilla tapahtuvaan täydelliseen puhtaaseen pintaan ei ollut tarve pyrkiä. Pohja sai olla reilusti hapettunut.

 

Tässä kohtaa pieni varoituksen sananen: pohjan puhdistaminen vanhoista myrkkymaaleista ja primereistä on erittäin likaista ja hengitysteille vaarallista hommaa, joten suojavälineiden merkitystä ei voi liikaa korostaa. Koko pohjan puhdistus kannattaisi näin jälkikäteen ajatellen teettää esim. hiekkapuhalluksena tms., sillä puhdistustyö veneen alla maatessa on hidasta, raskasta ja likaista. Lisäksi työvälineisiin menee jonkin verran rahaa, joten jos omalle vapaa-ajalleen laskee hiukkaakaan arvoa, on työn teettäminen ulkopuolisella varmasti kannattavaa. Työskentelyä vaikeuttaa myös se, että vene on todennäköisesti pukitettuna, jolloin pukkien siirtämiseen veneen alla on hyvä olla jonkinlainen nostin käytettävissä. Tietysti jos veneen saa käännettyä ympäri niin em. asiat helpottuvat huomattavasti.

 

 

Alumiiniveneen niittauksen varmistukseen tarvittavia työkaluja

 

Ja tarvikkeemme ovat...


Työvälineiksi tarvittiin maalin poistoon tarkoitettuja kulmahiomakoneeseen laitettavia "maalinpoistolaikkoja", samaiseen vehkeeseen asennettavia "teräsharjalaikkoja", silmä-, kuulo, ja hengityssuojaimet, hiomapaperia, teippiä, mohair -teloja, siveltimiä, sekä astiat liemen sekoitteluun ja tarkka digitaalivaaka. Meillä koneina oli perinteinen pieni kulmahiomakone sekä isompi kiillotukseen tarkoitettu kiillotuskone. Mitä pienemmät kierrokset koneessa on, sen parempi. Perus "rälläkkä" kiertää siinä 10 000rpm ja tässä vauhdissa teräsharjalaikka ei pysy kauaa ehjänä. Hyväksi havaittu kierrosluku pyörii siinä 1000-3000 kepin nurkissa minuutissa. Teräsharjasta irtoavat harjakset paitsi sattuvat pirusti iskeytyessään käsiin, jalkoihin, naamaan jne., voivat ne viedä sen ainakin itselle tärkeän aistin - näön.

 

Pohjan puhdistus sujui hitaasti mutta varmasti. Maalinpoistolaikalla (rälläkässä kiinni) puhdistetaan isot alat ja niittien ympärystät ja teräsharjalla niittien kohdat. Maalinpoistolaikka vie niitit mennessään jos niitä oikein ryhtyy sillä hiomaan. Teräsharjoja menee tässä hommassa useita joten varaa niitä mukaan iso pussillinen. Neljällä eurolla sai 65mm leveitä laikkoja ja ne tuntuivat sopivan kokoisilta.

 

Alumiiniveneen puhdistettu niittirivistö

 

Puhdas niittirivistö


Pohjan puhdistuksen jälkeen siirryttiin pinnoitteen kimppuun. Tässä kohtaa tarvittiin tarkkaa vaakaa, sillä peruspinnoite toimitettiin kolmen kilon eränä, josta kiihdyttimen osuus on vajaa puolitoista kiloa. Hyvien ohjeiden avustuksella sekoiteltiin liemiä oikeassa mittasuhteessa pienissä erissä. Koko satsin valmistaminen kerralla ei onnistu, sillä työskentelyaikaa on noin 20-25 minuuttia kerrallaan. Työvälineet ovat tästä syystä kertakäyttöiset, joten varaa niitä riittävästi. Ensin kaikkien niittien kannat käytiin läpi TKR-hyytelöllä. Tämä on viskositeetiltaan hieman jäykempää tavaraa kuin varsinainen peruspinnoite. Hyytelö peitti kaikki niitin kannat ja raot odotettua paremmin ja teki niihin reilun tiivistyksen ennen varsinaista pintaa (jälkikäteen selvisi että kannat kannattaa ensin käydä ohuemmalla peruspinnoitteella läpi, sillä se imeytyy niittien rakoihin paremmin).

Alumiiniveneen niitit suojapinnoitettuna

 

Pinnoite niittien suojana

 

Peruspinnoite on hyytelöä juoksevampaa ja niittien saaminen yhdellä käsittelykerralla niin hyvin peitetyiksi ei liene mahdollista. Suosittelemme hyytelön käyttämistä vilpittömästi. Itse pinnoitteen levitys tehtiin telalla kahteen kertaan. Tuntuma on, että ilman niittien hyytelökäsittelyä pinnoite olisi pitänyt laittaa ainakin kolme kertaa näin hyvän lopputuloksen aikaansaamiseksi. Toisaalta yksikin kerros peruspinnoitetta (+ hyytelökäsittely alla) olisi meille riittänyt, lopputuloksesta saatiin vain paremmin silmään istuva kahdella maalauskerralla.

 

Niittirivistö käsittelyn jälkeen

 

Suojatut niitit

 

Noin viisimetrisessä veneessä liemien menekki oli seuraavanlainen: Hyytelöä meni kaksi pientä purkkia (á 340g?) ja tämä tuli siis vain niittien kantoihin. Peruspinnoite levitettiin kahteen kertaan ja sitä meni noin kaksi kiloa. T.s. perus-Busterin pinnoittaa helposti kolmen kilon pakkauksella, jos hyytelökäsittely on alla. Pinnoitetta olisi riittänyt vielä kolmanteenkin kierrokseen. Pinnoitteet maksoivat hieman yli 200€ ja lisäksi tulivat tietysti muiden työvälineiden kustannukset.

 

Alumiinivene niittien suojauksen jälkeen

 

Valmis paatti

 

Kaiken kaikkiaan pohjan tiivistäminen TKR-pinnoitteilla oli erittäin helppoa. Niitit peittyivät todella hyvin ja uskomme pohjan pitävän vettä ainakin seuraavat parikymmentä vuotta. Pohjasta ei tullut erityisen kaunis, sillä pinnoite on kiiltävää ja kaikki epätasaisuudet (valumat yms.) näkyvät hyvin. Myrkkymaalaus kylläkin peittää nämä kauneusvirheet. Vanhin käytössä oleva Busteri on kuulemma pinnoitettu v.-88 ja kelluu yhä, joten miksei se meilläkin toimisi.

 

Käyttökokemuksia ja toteutukseen liittyviä kysymyksiä voi laitella vaikka yv:nä allekirjoittaneelle tai tuotteeseen liittyvissä kysymyksissä ottakaa suora yhteys myyjään (TKR Marketing Oy). Tuntuivat kuuntelevan pienenkin määrän ostajia.

 

 

Edit 28.11.2009

Lyhyesti... Paketti toimii edelleen hienosti ja merellä on mukava liikkua, paitsi jos on aaltoja Laughing.

On se märkä, mutta ahh... niin kiva kalastaa. Pahin pelkomme toteutui ja nostettuamme veneen ylös totesimme että pinnoitteista ei jäljellä enää kuin rippeet. Harmi. Kaikkien taiteen sääntöjen mukaan se tehtiin ja tulos on pettymys. Vastaavia tapauksia on muuallakin. Tkr -products ottaa asian ongelman kuulemma nyt tarkempaan syyniin ja toivottavasti ongelmat ratkeavat, sillä toimiessaan ko. pinnoite olisi aivan verraton tuote meille niitattujen peltilehmien omistajille. Kirjoittelemme kuulumiset homman etenemisestä toivottavasti loistavilla uutisilla. Siihen asti kireitä kaikille.

EDIT: PAAALJOOON MYÖHEMMIN: Valitettavasti Tkr-products ei reagoinut reklamaatioihin... Eli kuitu taitaa olla sittenkin ainoa vaihtoehto

Share
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt