Kalamiehen kauneimmat punapäät

Käyttäjän arvio:  / 0
HuonoinParas 
Share

 

 

Syksyn 2004 ja talven 2005 aikana Vesku (aka Haukkivesku) haali monien tahojen kautta melkoisen kokoelman nk. punapäävaappuja. Niin kalastus.comin kuin kalamies.cominkin käyttäjät ottivat asian omakseen. Vesku ei ollut koskaan saanut kalaa punapäisellä uistimella ja tällä hän sai aikaan eräänlaisen kansanliikkeen kerätäkseen niin monta punapäävaappua kuin mahdollista.

.

Keräyksen jälkeen hän lupasi, että saa yhdellä niistä kalan, jonka jälkeen ei tule enää koskaan niitä kalastuksessa käyttämään. Haukkiklubin sivuilla oli myös suosittu kilpailu, jossa sai veikata, että millä uistimella ja minkä kokoisen hauen Vesku ensimmäiseksi saa. Keväällä 2005 Vesku lähti mahtavan kokoelmansa kanssa Haukkiklubin kevätreissulle toteuttamaan lupaustansa.

25 vuotta kalatonta kalastusta RH-värityksellisillä vieheillä, pitkä aika kun kuitenkin aktiivisesti koetin. Muut sai mutta minä en. 25 vuoden epätoivoinen jahti sai huipentumansa kun pakillinen RH-vieheitä varustuksenani suuntasin tutuille haukivesillemme kalaan. Pitkän päivän sai kyllä tehdä sen pakollisen kalan ylös saamiseksi. Kun kala tuli oli aika laskea virveli veneen reunalle, istua keulahomon tyylille sopivaan leveän haara-asentoon ja avata Jallu-pullon korkki ja kadottaa neste keulalokeron syvyyksiin. Lopetin kalastukseni siihen sen päivän osalta, yksi kala mutta se kruunasi päivän. Illalla nautittiin asian kunniaksi puna- sekä valkoviiniä sen verta että ranskalaisetkin olisivat olleet kateellisia.

Tämän jälkeen siirtyivät kaikki kyseiset värisävyt pois aktiivikalastuspakeistani. Tämän jälkeen niistä on muodostunut minulle keräilykohde, jonka tavoitteena on saada itselleni jokainen maailmassa oleva RH-värityksellinen viehe... Laughing

 

Haukkiveskun punapääkokoelma