Wake Fishing: ottipelejä ahvenelle

Käyttäjän arvio:  / 0
HuonoinParas 
Share

AhvenSyksy tekee tuloaan mikä tarkoittaa tietenkin sitä, että ahvenet pakkautuvat parviksi ja aloittavat tankkauksen talvea varten niin meri- kuin järvialueillammekin. Kalamies.com kävi kauden partaalla testaamassa Wake Fishingin ahvenvieheitä Saaristomeren uppomatalilla.

Kalastuksellisesti olosuhteet eivät olleet testireissullamme helpoimmasta päästä, mutta onnistuimme silti saamaan muutamista luonteeltaan hyvinkin erilaisista paikoista, niin matalasta kuin hieman syvemmältäkin, ahventa varsin mukavasti.

.

Flee

Matalammissa ahvenpaikoissa, joissa vettä on metristä kahteen, kuten matalat karikot ja kaislanreunat, Waken uutuus Flee toimii mukavasti. Jigimäinen Flee on käsialaviehe, eli kalastajan omat kikkailut kuten kammenpysäytykset ja vavankärjen nostot elävöittävät sen uintia. Sillä voi muun muassa tuikkia pintaan kuin pakeneva pikkukala, ja leijuttaa sen jälkeen viehettä pudotuksessa sivuille tai seurailevaa kalaa kohti. Flee on hitaan uppoavuutensa ansiosta matalien kalapaikkojen ottipeli, joka on parhaimmillaan ahventen ajaessa salakkaa pinnan tuntumassa. Pintakalastus Fleellä on todella jännittävää touhua, näkökalastusta parhaimmillaan.

Wake Flee

Pannukarkea Fleellä

Wake Flee

Flee

Spinner Aura Minnow

Spinner Aura Minnow on pitkäheittoinen lippauistin joka ei kierrää siimaa ja on omiaan hieman matalammissa vesissä varsinkin lämpimän veden aikaan, kun ahvenet ajavat pikkukaloja pinnan tuntumassa. Lipan tehoja voi kasvattaa lisäämällä sen koukkuun jigipyrstön: www.wakefishing.com/.../lisaa-tehoa-lippaan

Spinner Aura Minnow antoi testirupeaman aikana kalaa kaislikonreunoista joissa vettä oli metrin ja kolmen metrin väliin. Tärpit olivat rajuja eli lippoihin iskettiin tappomielessä. Koot: 5cm (6g), 6 cm (9g) ja 7 cm (14g). Syvemmässä vedessä Spinner Aura Minnowia kannattaa upottaa hetken ennen kelauksen aloittamista.

Wake Fishing vapa

Kevyellä vavalla on kiva väsytellä

Blade Bait

Kuten Spinner Aura Minnow, myös Blade Bait toimii matalahkossa, alle kolmen metrin vedessä. Blade Bait on monikäyttöinen viehe joka pyytää ahventa, kuhaa ja haukea, niin pinnassa, välivedessä kuin pohjan tuntumassakin uitettuna. Ellei ahven aja aivan pinnan tuntumassa, kannattaa Blade Baitia vajottaa kunnes se ui syvemmällä, siellä missä kalat ovat. Koot: Ćma 2,5 cm (2,5g), Hart 5cm (9g), King 7,5 cm (12g) ja King 7,5 cm (18g)

Wake Flee, Spinner Aura Minnow, Blade Bait

Flee, Blade Bait ja Spinner Aura Minnow

Wake jigit ja jigipäät

Syviä vedenalaisia patteja ja jyrkkiä penkkoja kalastaessa jigit tulevat oikeuksiinsa. Kalastuspäivämme paras ottipaikka oli viiden metrin vedenalainen pakka, jonka ympärillä oli kuusi metriä vettä. Ahvenet kiersivät pakan reunoja viidessä metrissä, eikä niitä saanut ylös muulla kuin jigillä. Chartreuseväriset jigit toimivat päivän ottiväreinä mutta myös hilepunainen antoi mukavasti kalaa. Ahvenet purivat sekä kala- että toukkajigejä.

Waken 2'' sekä 3,5" Flexfish ja 4" Baitfish -shadjigeistä ja Wake Grub -toukkajigeistä (3,5", 4,5" ja 5,5") löytyy varsin laaja valikoima värejä joista löytyy ottipelit ahvenen lisäksi myös kuhalle. Jigejä on saatavilla myös hajustettuna, valkosipulin ja aniksen tuoksuisena.

Waken valikoimiin kuuluvat myös laadukkaat jigipäät. Testipäivänä pääasia oli, että jigin sai nopeasti pohjan tuntumaan. Päädyimme käyttämään 12-14 –grammaisia jigipäitä jotka lensivät mukavasti kevyillä seteillämme.

Lisätietoa: www.wakefishing.com

Wake Fishing

Jigiahven

Wake Fishing kela

Wake valmistaa myös ahvenenjigaukseen sopivat vavat, kelat ja siimat

 

Share
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt