Nikolai Holttinen – Intohimona kalastus

Käyttäjän arvio:  / 0
HuonoinParas 
Share

Nikolai HolttinenNikolai Holttinen – Intohimona kalastus

Motonet-ketjun ostajana toimiva, suomalaisen kilpaperhokalastuksen kärkinimien joukkoon lukeutunut Nikolai Holttinen on ollut intohimoinen kalamies kuusivuotiaasta lähtien. Kalassa Nikolai käy toki aina kun tilaisuus tarjotaan, mutta kuka Nikolai oikein on miehiään? Kalamies.com selvitti Niksun kalastustaustaa sekä nykyistä roolia Motonetin palveluksessa.

.

 

Kalastuksen ammattilainen

Nikolailla on rautainen tausta kalastustarvikeammattilaisena. Omine sanoineen Niksu on "pikkupojasta asti työskennellyt erinäiset TET-harjoittelut sun muut kalastustarvikeliikkeissä". Hänelle ehti kertyä noin kymmenen vuoden kokemus vähittäismyynnistä ja kolmen vuoden verran osaamista tukkupuolelta ennen päätymistään Motonetiin ostajaksi.

Motonetissä Nikolai toimii kalastuspuolen tuotehoitajana, tiiviissä yhteistyössä tuotepäällikkö Jorma Vatajan sekä tuotehoitaja Teemu Pajulon kanssa. He vastaavat Motonet-myymälöiden kalastustuotteiden sisäänostoista ja malliston muokkaamisesta sekä ylläpidosta. Tiivistä yhteistyötä tehdään niin markkinointitiimin kuin myös myymälähenkilökunnan kanssa. Nikolai haluaakin painottaa timityöskentelyn luonnetta, jonka tehokkuus perustuu laaja-alaiseen osaamiseen eri kaupan alan osa-alueilla. Hyvä yhteishenki ja sopivasti jakautuvat vastuualueet loistavilla resursseilla ovat vahvoja valttikortteja Motonetin kalastuspuolen toiminnassa.

Valikoiman kehittämistä ja trendien haistelua

Tarkoitus on kehittää Motonetin valikoimia yhä paremmin eri harrastajaryhmiä palvelevaksi, oli kyseessä sitten täysi vasta-alkaja tai kokeneempi harrastaja. Nikolai kokee pystyvänsä hyödyntämään vankkaa osaamistaan tässä tavoitteessa loistavasti. Motonetin valikoimaa onkin tarkoituksena laajentaa entisestään. Muun muassa perhokalastustuotteet tulevat tänä keväänä osaan myymälöistä täydellä mallistolla. Myös uusien trendien haistelu on tärkeää. Suomen suurimpana kalastustarvikemyyjänä Motonetin tulee Nikolain mukaan palvella kuluttajia mahdollisimman kattavasti, myös takaamalla laadukasta myymäläpalvelua.

Rautainen harrastustausta

Nikolain harrastustausta ei häpeä ammattiosaamisen rinnalla, päinvastoin. Niksun kaikkein rakkain kalastuksen osa-alue on perhokalastus. Hän kalastaa perholla aina kun siihen tarjoutuu tilaisuus, muita kalastusmuotoja väheksymättä. Työn kautta Nikolai on tutustunut kaikkiin vavalla tapahtuviin kalastusmuotoihin aina silakan litkaamisesta vetouisteluun ja hän pyrkiikin tuntemaan koko alan mahdollisimman hyvin monipuolisen harrastamisen kautta. Kun alati löytyy uutta opittavaa, rakkaaseen harrastukseen ei pääse kyllästymään, filosofoi Niksu.

Monipuolinen harrastaja

Nykyisin Nikolai kalastaa kausiluonteisesti. Kevätkausi alkaa siianonginnalla ja jatkuu hauen sekä meritaimenen perho- ja uistinkalastuksella. Kesällä kalastus kohdistuu lähinnä virtavesiin kohokohtana pohjoiskalotin taimen- ja lohijoet. Alkusyksystä ahventen parveutuessa jigit viritetään iskuun. Syksyn edetessä kalastusvaihtoehdot lisääntyvät ja Niksulle tämä ajankohta onkin kaikkein hektisin ja mieluisin. Välillä on vaikea päättää pitäisikö lähteä vertikaalijigaamaan kuhaa tai ahventa, perhostamaan haukea tai meritaimenta kun samaan aikaan pitäisi vielä joellakin päästä käymään vaelluskaloja jahtaamassa. Jäidentulon myötä Nikolain kalastusaktiivisuus vähenee. Muutaman pilkkireissun talvessa ahventen, kuhien ja joskus kirjolohien perässä mies toki tekee.

Tuoreessa muistissa Nikolailla on viime talven Kuubaan tehty perhokalastusmatka. Kohdekaloina oli bonefish ja tarpooni, jotka molemmat tunnetaan mahtavina taistelijoina. "Eräänä päivänä pääsin täysin yllättäen tarjoamaan perhoani noin 1,5 metriselle sitruunahaille, joka makasi kristallin kirkkaassa vedessä pohjan tuntumassa. Kala otti kuin ottikin perhoni toisella heitolla ja sitten mentiinkin melkoista kyytiä! Kala syöksyi noin 100 metriä suoraa soittoa, kunnes se vain yllättäen irtosi. Tapahtumaa muistellessani nousee vieläkin käsikarvat pystyyn!"

Kalastuksen virstanpylväät, Nikolai "Niksu" Holttinen:

- Aloitti kalastamisen ja kilpakalastamisen kuusivuotiaana.
- Osti ensimmäiset perhovälineet vuonna 1990, 13-vuotiaana.
- Kahdeksat perhokalastuksen SM-finaalit.
- Perhokalastuksen SM-joukkuekultaa vuonna 2003
- Perhokalastuksen MM-joukkueen jäsen Portugalin kisoissa vuonna 2006.
- Toiminut kalastusoppaana Suomessa, Ruotsissa ja Sloveniassa.
- Kalastanut kymmenessä eri maassa.
- Opettanut perhokalastusta mm. eri kansalaisopistoissa, kouluissa, messuilla sekä perhoseuroissa ympäri Suomea.

 

harjus niko holttinen

Pohjoisen harjusvedet ovat lähellä Niksun sydäntä

Niko Holttinen sitoo perhonsa itse

Ottiperhoja sitomassa

Nikolai Holttinen ja lohi

Nikolai ja vajaa 14-kiloinen

Share
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt