Share

Lähes niin pitkään kun muistan niin minulla on ollut lähes pakonomainen tarve näperrellä kaikkea ja kait tämän takia minusta tulikin sitten ammattikoulussa puu artesaani. Muutaman mutkan kautta päädyin venealalle ja nykyään työskentelen laminoijana pienessa paikallisessa yrityksessä. Nämä viehe hommat mulla alkoivat jo aika varhaisessa iässä, taisin olla 10-vuotias ensimmäinen vaappuni nähdessä päivänvalon..

 

.


Sitten jostain syystä teini iässä muut harrastukset ottivat vallan ja vaappujen teko jäi taka-alalle kalastusta en ikinä lopettanut vaikka kalastuskerrat vähemmäksikin kävivät. Noin pari vuotta sitten kipinä syttyi jälleen näihin vaappujen ja eritoten jerkkien rakennukseen ja sillä tiellä ollaan eikä intohimolle ole laantumisen merkkejä. 26 ikävuoden omaavana veikkaan, että tällä tiellä ollaan vielä eläkeläisukkonakin, on tämä sen verran mukavaa ja henkilökohtaisesti palkitsevaa hommaa.

 

Kisavieheeni synnyt olivat minulla lähinnä kokeilun halua koittaa tehdä jotain itselleni uutta, päällimäisenä nämä 3d kidus kannet ja realistiseen maalaus tapaan pyrkiminen. Tämä "baby pike" jerkkini oli varsin helppo ja oikeastaan luonnollinen kokeilu, idea oli pyörinyt päässäni jo jonkin aikaa ja toteutuskin onnistui mielestäni kohtuu hyvin, ja parantamisen varaahan on aina ja monta kohtaa siinä tekisin näin jälkeen päin ihan toisella tavalla.

 

"Likainen särki" vaappuni oli oikeastaan sellainen nopea rykäisy, jotain piti tehdä vaappu sarjaankin ja en parempaakaan keksinyt. Erikoista siinähän ei ole muuta kuin nuo 2 vetolenkiä, ja kuten jerkissäni tuossakin vaapussa olisi näin jälkeenpäin paljon parannettavaa.


Oikeastaan lähdin kisaan mukaan ihan hupimielessa ensimmäinen kerta kun se minun tapauksessa sattui olemaan, ja tietenkin huutokaupan tuottojen meneminen hyvään tarkoitukseen oli myös hyvä motivaattori, itse en noista palkinnoista niinkään välitä, olisin silti osallistunut vaikka niitä ei olisi ollenkaan ollut, ja tähän väliin sanottakoon että itse olisin pitänyt enemmän tuote palkinnoista kuin noista matkoista.

 

Molemmat kisavieheeni ovat tammea. Yleensä kyllä käytän kaveriltani saamaani vaahteraa kovuuden ja tasalaatuisuuden vuoksi, mutta juuri kisan alla vaahteravarastoni olivat lopussa enkä näin ollen päässyt käyttämään tuttua ja turvallista materiaalia. Kun aloin taas aktiivisesti maalata hommasin liuotinohenteisia maaleja, cab-tuotteita minun tapauksessani. Jälki minulla on todella paljon parempaa kuin vesiohenteisilla, joita alkuvaiheessa käytin. Päädyin käyttämään näitä silmukka ruuveja kisavieheissäni oikeastaan niiden käyttö helppouden takia.

 

Erityisiä viritys-ohjetta näille on pikkasen turha antaa, koska päädyin melko geneeriseen ja varmaan uintiin. Molemmissa kisa-vieheissäni varmaan ainut asia miten noita voi "virittää" on koukku ja koukkurenkaiden koon muutoksilla. Uittokin on varsin helppoa, pyrinkin uinnin ja uittamisen helppouteen kisavieheitäni suunnitellessani. Jerkkini uitosta sen verran, että se toimii parhaiten kevyillä vavan painalluksilla ja jos en nyt ihan väärin muista niin kelauittokin toimi tuolla mallilla varsin mallikkaasti.

 

Sen verran sitä voipi kait mainostaa että lähes kaikki vieheeni löytyvät Kalamies.comin kuvagalleriasta vieherakennus osiosta. Uitto-videoita ja kenties tulevaisuudessa maalaustekniikoiden esittelyä ja tipsejä jerkkien tai vieheiden tekoon tulee löytymään youtube-sivustoltani. 

 

 

T: Solarfall

 

 

Baby Pike Glider, Mikko Okkonen 

 

 

Baby Pike Glider, Mikko Okkonen

 


 Baby Pike Glider, Mikko Okkonen

 

 

Baby Pike Glider, Mikko Okkonen

 

 


 

Likainen Särki, Mikko Okkonen

 

Likainen Särki

 

 

 

Iso Vipeltäjä, Mikko Okkonen

 


 


 

Share
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt