Kalamiehen työkalut

PilkilläPilkkiminen on varmaankin onkimisen jälkeen maamme suosituin vapaa-ajan kalastuksen muoto. Laji on pysynyt pääpiirteissään varsin muuttumattomana monta vuotta: jäätä, kaira, pilkkivapa sekä erilaisia pilkkejä kuten mormyskoita, tasapainopilkkejä sekä pystypilkkejä.

Pilkkipaikatkin ovat vuosi toisensa jälkeen olleet samoja, “niitä hyviä” paikkoja, joista on totuttu kalaa saamaan. Moni pilkkijä on kuitenkin melko ikääntynyt ja nuoremman sukupolven saaminen jäälle voi tuottaa haasteita. Avovesikalastukseen tottunut aktiivinen vavanheiluttaja ei välttämättä jaksa tuijotella avantoon kovin kauaa, varsinkaan jos kalaa ei pikaisesti kuulu.

Lue lisää: Pilkkikaiulla uutta potkua talvikalastukseen

Kirjoita kommentti (0 Kommentit)


Moni varmasti muistaa ajat jolloin hamstrattiin filmipurkkeja säilytyspurkeiksi. Niihin oli kätevä laittaa mm. viehelukkoja, renkaita ja muuta pikkutavaraa. Sittemmin filmiaika päättyi ja digi valtasi markkinat. Purkkeja ei enää löytänyt mistään. Onneksi päivittäistavarakaupoista löytyy nyt vielä parempikin ratkaisu. 

Lue lisää: Sistema-säilytysrasiat kätevänä apuna kalavesillä

Kirjoita kommentti (0 Kommentit)

Paljon käyttöä saanut kela on vastannut odotuksia, jopa niin hyvin, että vaihdoin kaikki haukiluokan hyrräkelani Komodoiksi, eikä päätöstä ole tarvinnut katua. Kela sopii niin kokeneemman kuin ensikertalaisenkin käyttöön.

Lue lisää: Okuma Komodo – työkalu raskaaseen kalastukseen

Kirjoita kommentti (0 Kommentit)

Amerikkalainen ASP eli Armanent Systems & Procedure on erikoistunut viranomaistason varusteisiin ja on tunnettu erityisesti viranomaiskäytössä olevista teleskooppipatukoista jopa niin vahvasti, että niistä käytetään yleisesti nimitystä "aspi". ASP:n käsivalaisimet täyttävät myös viranomaisvaatimukset, joten ne kelpaavat varmasti myös kalastajille.

Lue lisää: Tehokas käsivalaisin loppukauden kalareissuille – ASP

Kirjoita kommentti (0 Kommentit)

Lämpökameroihin ja valvontakameroihin erikoistuneen FLIRin mallistosta löytyy myös eritasoisia lämpötähystimiä, joista Ocean Scout TK kuuluu edullisimpaan luokkaan. Lämpötähystin auttaa näkemään kohteet niin pimeässä, sumussa kuin päivänvalossakin.

Lue lisää: Käyttökokeessa FLIR Ocean Scout TK –lämpötähystin

Kirjoita kommentti (0 Kommentit)
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt