Share

Amerikkalainen Gator Guards valmistaa erilaisia veneen suojavarusteita kuten kölisuojia sekä moottorin kalaeväsuojia. Suomen suurin venevarustetukkuri Maritim otti valikoimiinsa uudet Gator Skinz –liukuesteteipit, jotka tuovat veneeseen todella hyvää pitoa.

Veneessä tapahtuva kaatuminen saattaa johtaa pahaankin loukkaantumiseen tai joutumiseen laidan kosteammalle puolelle. Vaikka ei isompaa haveria sattuisikaan, voi vapa mennä poikki horjahtamisen johdosta tai esimerkiksi aurinkolasit voivat lentää veteen.

Monissa veneissä on paikkoja, jonne astuminen vaatii varovaisuutta. Kalastusveneissä yleistyneet keulasähkömoottorit ovat usein tiellä veneeseen noustessa ja uisteluveneissä on telineitä sekä erilaisia muita varusteita paikoissa, joiden kautta tulee liikkua. Liikkuminen liukkailla tai kaltevilla pinnoilla tuo riskin kaatumisesta, joka voidaan helposti välttää Gator Skinz –liukuesteteipeillä.

Jämerää materiaalia

70 % kierrätysmateriaaleista valmistettujen Gator Skinzien pakkaus sisältää 2 kappaletta mustia 40 x 10 cm teippejä. Tuntuma on todella jämäkkä ja materiaalin paksuus sekä liukuesteen materiaali herättää luottamusta. Liukueste on todella pitävä, mutta ei kuitenkaan raapiva, kuten esimerkiksi hiekkapaperi. Tämä on tärkeää, sillä etenkin kesällä veneessä liikuttaessa voidaan välillä olla paljain jaloin tai välillä mukana on pikkuväkeä.

Helppo asentaa

Gator Skinzit eivät vaadi mitään erikoisliimoja tai muita erikoisjärjestelyitä. 3M:n Gator Skinzeihin valmistama liimapinta pitää liukuesteen todella pysyvästi paikoillaan.

Ennen asennusta on kuitenkin tärkeää huolehtia siitä, että alue, jolle liukueste liimataan, on puhdas. Valmistaja suosittelee ohjeessa käyttämään spriipohjaista puhdistusainetta rasvan ja epäpuhtauksien poistamiseksi. Esimerkiksi tuttua denaturoitua etanolia, Marinolia tai Sinolia, on saatavilla kaikilta huoltoasemilta. Sillä irtoaa kaikki mahdollinen rasva.

Kun pinta on puhdas ja kuiva, Gator Skinziltä leikataan sopivan kokoinen pala (muista pyöristää kulmat) ja painellaan se huolellisesti paikoilleen. Tämän jälkeen liima jatkaa kovettumistaan, mutta liukuesteitä voi ruveta heti käyttämään.

Pysyy, kestää ja pitää myös märkänä

Oikein asennettuna Gator Skinz pysyy paikoillaan käytännössä koko veneen käyttöiän. Sen pinta kestää äärimmäistä kulutusta eikä pito heikkene märkänäkään. 34 euroa on kohtuuhinta siitä, ettei tarvitse pelätä liukastumista.

Osta omasi täältä: http://maritimshops.fi/fi/tuote/94337519/9519074050/gatorskinz-liukuestepalat/45608319/1

Valmistajan esittelyvideo

Share
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt