Share

Varsinais-Suomen WPC –osakilpailun startti tapahtuu alle kahden vuorokauden kuluttua eli lauantai-aamuna klo. 10.00 Paraisten vierasvenesatamasta. Kisassa noin 20 venekuntaa ottaa mittaa toisistaan ja mukaan mahtuu toinen toistaan kovempia kalamiehiä. Kalamies.com valkkasi huippunimien joukosta kolme ennakkosuosikkia ja kyseli heiltä millä asenteella he ovat lähdössä kisaamaan.

 

 

 

Ville-Matti Blomqvist

Ville-Matti Blomqvist toimii kalastusoppaana omassa yrityksessään VMB-Fishingissä. Ville-Matti voitti viime syksynä Tammisaaressa käydyn WPC-karsintakisan yhdessä Ari Paatajan kanssa ja parivaljakko osallistuukin tänä kesänä Hollannissa järjestettävään kansainväliseen WPC-kilpailuun.

Ville-Matti, avaa lukijoillemme hieman kalastustaustaasi.

Kalastuskokemusta on kertynyt noin 32 vuotta ja tämän päivän kalastukseni koostuu yleisesti tulevia kalakeikkoja myötäillen. Koitan kuitenkin ylläpitää uusia kalastustyylejä sekä pysyä trendeissä etulinjassa.

Kalastan kaikkia petokaloja veneestä käsin noin 200 päivää vuodesta ja jää- päivät vielä siihen päälle. Jääpäivät koostuvat yleisesti ahvenen, kuhan ja hauen kalastuksesta ja niitä kertyy hyvänä talvena noin 60 kpl.

Kalastan usein kolmea petoa päivän aikana, joten muuntuvuus lajista toiseen on aina ollut minulle helppoa. Monilajikalastuksesta uskon olevan hyötyä kisatilanteessa.

Mitä yhteistyökumppaneita sinulla on kalastuksen saralla?

Kuulun Lund Pro Staffiin ja Mercury Staffiin, eli näin ollen Veneeni on Lund Pro Guide 1875 ja voimansiirrosta vastaa Mercury 100 hv BigTiller. Molemmat vuosimallia 2015.

Elektroniikka on suuri vaikuttaja tänä päivänä ja siitä veneessäni vastaa Raymarinen huippulaadukkaat laitteet.

Daiwa Scandinavian kalastuskonsulttina ovat kaikki kalastustarvikkeeni Daiwan luotettavia huippuvälineitä. Daiwa on helppo luottaa kisoissa ja vaativissa opastustilanteissa.         

Suurhauelle tarjoan Snackbaitin Suomessa suunniteltua shadiä. MotorGuiden sähkömoottori puolestaan varmistaa sen, että kalastus on tarkkaa ja hiljaista. Kalastustilanteen vedenalaiset havainnot takaa Leechin puolestaan laadukkaat kalastuslasit.

 Entä millaisella strategialla olet lähdössä kisaan?

Alue pitää olla, totta kai, tarkkaan tiedossa, kuten myös kalojen liikkeet, jotta huippusalainen strategia on helppo pitää linjassa koko kisan ajan. Kisakuri sekä systemaattinen linja kisassa on todella tärkeää. Näistä poikkeaminen tuottaa usein tuottaa epäonnistumisien sarjan ja sitä ei kisassa kaivata...

Teemu Koski

Paraisten “kalakoulun” käynyt iktyonomi ja suurhauenkalastajankin kunnostautunut Teemu Koski on viime vuosina perehtynyt kuhanjigauksen saloihin ja tulostakin on tullut. Kun kokonaisuuteen lisätään kalakoulun aikana haettu paikkatuntemus, nousee Teemu selkeästi yhdeksi Varsinais-Suomen kisan ennakkosuosikeista.

Teemu, kauanko olet kalastanut ja miten kalastuksesi on muuttunut tai kehittynyt vuosien varrella?

Kalastus on ollut tärkein harrastus muksusta saakka, eli reilut kolme vuosikymmentä. Vuosien varrella tutuksi ovat tulleet lähes kaikki kalastustavat perhokalastuksesta verkkoihin. Aikansa kutakin sano.

Kotiseudusta johtuen tällä hetkellä suosikkivastustaja taitaa olla kuha, mutta tulen edelleen kyllä hauenkin huiputtamaksi. Ahventakin kalastaisin enemmän jos aikaa olisi. Heittokalastus ja vertikaalijigaus ovat omimmat kalastustyylit.

Millä kalustolla osallistut kisaan?

-Kalustona tulee toimimaan paatti jota olen rakennellut kohta vuoden verran. Olettaen että se kelluu kun se saadaan vesille. Iso Paha Kuutti olkoon hänen nimensä.

Kaverin kanssa osallistutaan kisaan. 

Miltä askeleet Paraisten kisan menestykseen näyttävät? 

Tosissaan kisaan lähdetään ja alue on entuudestaan molemmille tuttu. Hiukan kyllä epäilyttää koska kumpikaan meistä ei ole kalastanut alueella vuosiin. Toki taidot ja kokemus ovat vuosien saatossa monipuolistuneet joten usko omaan suoritukseen on kova.

Alue on pieni ja suurin osa parhaista kulmista jää kisa-alueen ulkopuolelle. Helppoa kisasta ei siis tule kenellekään. Saas nähdä. Tsemppiä kaikille!

Simon Wikström

Simon Wikström ja hänen apukipparinsa Mika Häkkinen pyörittävät Turun alueen Piispanristillä sijaitsevaa Kalastus-Keidas –kalastusvälineliikkettä. Tämän lisäksi molemmat toimivat myös kalastusoppaina joten sekä paikka- että kalastusvälinetuntemuksen olettaisi olevan kohdillaan.

Kuvaile itseäsi kalastajana ja kerro hieman kalustostanne ja mahdollisista yhteistyökumppaneista:

Kalastus on ollut minulle elämäntapa jo pienestä pitäen. Elantoni aloin saamaan kalastuksesta 2012. Olen kalastajana oikeastaan melko kaikkiruokainen, eli en suosi mitään kalalajia tai kalastusmuotoa selkeästi yli muiden, luulen että oma vahvuuteni löytyy juurikin sieltä. Seuraan jatkuvasti petokalojen liikkeitä ja elämäntapoja ja yritän kehittää omaa kalastustani joka kerta kun vesille pääsen.

Kalustomme rakentuu opasveneemme (Silver Eagle 630cc) ympärille. Venettä kehitämme jatkuvasti uudella elektroniikalla ja muilla kalastuksen apuvälineillä. Vene onkin titysti varustettu MinnKota keulasähkömoottorilla ja Lowrance navigointi- ja kaikuluotausvälineillä. Voimanlähteenä toimii Suzukin 140hv nelitahtimoottori.

Teemme hyvin tiivistä yhteistyötä usean eri maahantuontiyrityksen kanssa. Suurimpana näistä Normark, OPM ja Purefishing.

Millä asenteella lähdet kisaan mukaan ja mikä on kisastrategiasi?

Asenne on ”All In”, niin kuin kaikessa tekemisessä. Kokemuksia näistä kinkereistä ei vielä paljoa ole mutta mennään tekemään parhaamme ja pidetään hauskaa. Kun kalastus menee liian vakavaksi se kannattaa lopettaa, sitä mieltä minä olen.

Strategiasta en sano vielä julkisesti mitään, sellainen on ja sen toimivuus testataan sitten kisassa. Pyritään tekemään asiat paremmin kuin kanssakilpailijat, mutta pilke silmäkulmassa.

Share
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt