Share

ursuit ja kuhaNyt kun kesähelteet vihdoinkin hellivät veneilevää kansaa tekee merellä tai järvellä liikkuessa helposti mieli antaa auringon lämmittää ihoa, jota ei ole kuluvana suvena paljoa tarvinnut Suomessa paljastella. Vedet ovat tällä hetkellä helteistä huolimatta kuitenkin järjestään noin kahdenkymmenen celsiusasteen, tai jopa sen alle, lukemissa, joten pelastusliivien käyttö on tänä kesänä normaaliakin tärkeämpää.

Vaikka uimataidot olisivatkin kohdillaan veteen varaan joutunut jäähtyy yllättävän nopeasti koleahkossa vedessä ja tulokset voivat olla kohtalokkaat.

.

Ursukin laadukkaat paukkuliivit ovat kevyet eikä niissä tule hiki lämpimälläkään kelillä. Kalamies.com testasi Ursukin kahta paukkuliivimallia Ursuit Comfort Hydro sekä Ursuit Basic Slim -automaattipaukkuliivejä, jotka molemmat soveltuvat hyvin myös kalastuskäyttöön.

Nimensä mukaisesti Ursuit Basic Slim –automaattipaukkuliivit ovat todellakin kevyet ja huomaamattomat käyttää ja soveltuvat siis paremmin kuin hyvin kalastuskäyttöön. Ursuit Basic Slim –automaattipaukkuliivit 170 Newtonin nosteella ovat edullinen ja kevyt, 720 gramman painoinen vaihtoehto rannikko- ja avomerikäyttöön. Liiveillä on kolmen vuoden takuu, joka on myös laukaisimen huoltoväli. Liiveissä on pikalukollinen vyötärönauha, haararemmi ja optiona manuaalitäyttö, eli liivit saa tarpeen tullen puhallettua täyteen.

Ursuit Comfort Hydro –automaattipaukkuliivit ovat aktiivikalastajan valinta rannikko- ja merikäyttöön, myös ääriolosuhteisiin. Liivit omaavat 300N nosteen, painavat 1160 grammaa ja toimivat hydrostaattisella laukaisimella, eli veden varaan jouduttua ne laukeavat vedenpaineen avulla. Ursuit Comfort Hydro –automaattipaukkuliiveissä on myös ikkuna, joka kertoo laukaisimien ja patruunan käyttökunnon. Liivien kuosi on suljettu auki repeävällä vetoketjulla, niissä on säädettävä vyötärönauha ja haararemmi ja niiden selässä on verkkokolmio joka estää ilman jäämisen vaatteiden alle.

Laukaisimen huoltoväli on 5 vuotta, Ursuit Comfort Hydro -liivien takuun ollessa kolme vuotta. Liiveissä on puhallustäytin, informaatioikkuna joka kertoo patruunan ja laukaisimen käyttökunnon ja antimagneettiset metallivaljaat, jossa on D-rengas turvanarun kiinnittämiseen.

Hintasuositus Ursuit Basic Slim: 115 euroa
Hintasuositus Ursuit Comfort Hydro: 257 euroa
Lisätietoa: www.ursuk.fi

 

ursuit basic slim

Ursuit Basic Slim – keveyttä ja huomaamattomamuutta

ursuit comfort hydro

Ursuit Comfort Hydro – aktiivikalastajalle ääriolosuhteisiin

Share
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt